Отчитат извънредно електромерите заради новите цени на тока

  • 30 юли 2013 12:07

  • 1056
  • 0
Отчитат извънредно електромерите заради новите цени на тока
©

ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите след решението на ДКЕВР да въведе нова цена на тока от 1 август, съобщиха от дружеството.

Компанията ангажира допълнително 356 служители, които ще са с удължено работно време, няма да почиват и през уикенда.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството до края на деня, информация може да се получи в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.

Фактурите ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари и по нови цени, уточнява дружеството.

"За да гарантираме на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, им даваме възможност да отчетат сами показанията на електромерите си. Желаещите да се възползват от това, трябва да направят своя отчет и да подадат данните към компанията между 1 и 7 август на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на zaklienta@cez.bg, на факс (02) 8959 667, през уеб-сайта www.cez.bg и в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ", каза Петър Баран, главен оперативен директор на "ЧЕЗ България".

Потребителите, които ще се възползват от предоставената възможност, трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски номер, дата на отчитане, трите имена на титуляр и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини