Събарят бит пазара в Слънчев бряг

  • 17 май 2011 06:29

  • 3988
  • 1
Събарят бит пазара в Слънчев бряг
©

Бутат незаконните магазини в Слънчев бряг. В края на миналото лято са били преброени 350 незаконни магазини, заведения и сергии в курорта, заявиха от ръководството на "Слънчев бряг" АД. За тях от години не се плаща наем, пише в. "Стандарт".

Има дори големи ресторанти, които от десетилетия не плащат и стотинка нито на Слънчев бряг, нито на Несебър. Но процедурата по премахването им е доста тромава. Затова ръководството на "Слънчев бряг" АД ще предложи законодателни промени и ще потърси съдействието на МРРБ във връзка с незаконните обекти на плажа.

Сегашният пейзаж, ограждащ достъпа до плажа с непробиваема стена от кичозни сергии и бараки, ще бъде премахнат.


Търговските обекти ще се поставят така, че да не пречат на пешеходците, предвижда нова схема за разполагането им. Ще изчезнат обектите тип "бит пазар". Ще има зони с различно предназначение - от площи за магазини и ресторанти до места за художници, продажба на вестници, телефонни кабини и т.н.

Ръководството на "Слънчев бряг" АД обаче се сблъсквало с противопоставяне от някои частни фирми. Те са свикнали да печелят много пари от съмнителни дейности: търговия, проституция, пиратски таксиметрови услуги, контрабанда и т.н., заявиха от борда на "Слънчев бряг" АД.

Една от формите на саботаж била новите мерки да бъдат въвлечени в безкрайни процедури на обсъждания в общинския съвет на Несебър, докато мине лятото. Затова управата на "Слънчев бряг" АД търси съдействие от всички институции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.17 | 07:51

1
Ima li oste balami? Kato popove sa plastali, zatova i ne sa gi mahali, samo 4e na ruka, a ne po dokumenti. Nai-malko po 30-40 000 na mesez si e slagal v dzoba shefa, a ne 4e \" PROZEDURATA E DOSTA TROMAVA\".

Добави коментар

Водещи новини