Хванаха контрабандни цигари в тайник на микробус

  • 26 юли 2013 14:17

  • 1331
  • 0
Хванаха контрабандни цигари в тайник на микробус
© Булфото

Митнически служители от специализирана мобилна група и служители от „Гранична полиция” извадиха 16 240 кутии нелегални цигари от тавана на пътнически микробус на гръцко-българския ГКПП ”Капитан Петко войвода”. Това съобщиха от Агенция „Митници”.

Рано тази сутрин митнически инспектори от Митница Свиленград и Централно митническо управление селектират за щателна проверка влизащ в страната микробус “Мерцедес” с немска регистрация. При огледа се установява, че върху тавана на микробуса умело е изградена надстройка с материал от тавана на друг микробус.

При огледа митническите служители установяват, че през специално боядисан и маскиран, почти незабележим отвор на покрива, в кухината са натоварени нелегални цигари. Установено е, че се превозват 324 800 къса цигари с надпис duty free. Според обясненията на шофьора, гръцки гражданин, задачата му била да вземе туристи от летището в Бургас.

Стойността на откритите контрабандни цигари е близо 121 800 лв., а предотвратените загуби от акциз са в размер на 61 000 лева. Контрабандните цигари, превозното средство и водачът му са задържани. По случая работи разследващ инспектор на Митница Свиленград.

Последвайте канала на

1331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини