Условна присъда за шофьор, убил велосипедист

  • 23 юли 2013 16:04

  • 1462
  • 3
Условна присъда за шофьор, убил велосипедист
©

Поредна условна присъда за смъртен случай при катастрофа. Санкцията на Окръжен съд е за 21-годишния Ергюн Калинов от Завет, той се призна за виновен и процесът премина по съкратената процедура.

Инцидентът, заради което младият водач застана пред Темида, е станал в 19,20 ч. на 15 ноември миналата година близо до Земеделската гимназия в лудогорското градче. Калинов управлявал бащиния си „Опел Астра” със скорост 54,50 км./ч., което е с 4,50 км./ч. над допустимото в градски условия. Навлязъл в неосветен участък, където в същата посока, но бавно и с отклонения всяво и в дясно карал колелото си 55-годишният Ахмед Салим. Мъжът отивал на работа, като преди това минал през местна бакалия и употребил алкохол. Колелото нямало светлоотразители, водачът му – светлоотразителна жилетка – става ясно още от обвинителния акт.

Калинов не видял колоездача и го блъснал с предната част на автомобила, тялото отлетяло от колелото, главата се ударила в предното стъкло и на автомобила и човекът паднал на бордюра, починал е на място. Шофьорът спрял автомобила, слязъл от него, първо видял потрошеното колело, едва след това трупа, обадил се на приятел, който повикал полиция и първа помощ.

Една година лишаване от свобода с 3 години срок на отлагане е наказанието, което постанови съдът. Разпореди още и лишаване от право на управление за срок от 1 година и 6 месеца.

Последвайте канала на

1462 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.24 | 21:28

3
Абсолютно невинен е човекът, не трябва и условна присъда. Пиеш и караш (Без значение кола или колело) или пресичаш, значи си самоубиец и никой не носи отговорност за живота ти.
Мен

2013.07.24 | 16:53

2
Никаква вина няма колоездача. В момента в който шофьорът застане зад волана не може да има никакво оправдание, че не бил видял някой, който е на пътя. Сега доживотен затвор без право на замяна !
факт

2013.07.24 | 16:22

1
Освен тенденциозното заглавие другото е по-скоро нещастен случай. И вината на колоездача е поне 80%

Добави коментар

Водещи новини