Муса Палев: Миньорите в "Ораново" имат застраховки

  • 22 юли 2013 18:20

  • 1506
  • 0
Муса Палев: Миньорите в "Ораново" имат застраховки
©

Спасителните екипи в рудник "Ораново" продължават работата по разчистването на галерията, която беше затрупана от земни и скални маси по все още неизвестни причини. Двама миньори загинаха, други двама остават в неизвестност седми ден. Надеждата да са живи е все по-малка.

Спасителните екипи са стигнали до 35-ия метър на тунела, където са най-сериозните нарушения на укрепителната конструкция, съобщи БНР. До края й остават още около 20, по-малко от 10 са метрите до следващото разклонение. "Докога ще приключат не мога да кажа. Докато не са убедени, че укрепителните съоръжения са направени така, както трябва, за да няма риск за миньорите, които работят. Получава се един теч, вероятно там е и самото срутване. надяваме се, че назад има свободно пространство, няма да е запълнена цялата галерия", каза областният управител Муса Палев.

В последните дни бивши и настоящи миньори от рудник "Ораново" коментират неофициално, че застраховките "Живот" и "Трудова злополука" са прах в очите на институциите. Някои открито заявяват, че не са имали такива. Муса Палев отговори на тези твърдения така: "Ръководството на мината каза, че имат застраховки. Няма проблем в това отношение. На този въпрос ще се отговори, след като приключат всички проверки. А и министърът се ангажира. Постоянно тук е и директорът на Регионалната инспекция по труда, на пожарната на полицията присъстват постоянно".

Управителят на рудник "Ораново" Валери Манов категорично заяви, че всички в мината имат застраховки, и че те са съобразени със степента на риска за всяка длъжност. На въпроса имат ли застраховки в рудника, от Инспекцията по труда отговориха: "За тази година имат."

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини