Кафето е от нас, оставката е от тях

  • 22 юли 2013 09:06

  • 2824
  • 8
Кафето е от нас, оставката е от тях
© Булфото

39-ият ден на протести срещу правителството започна с традиционното пиене „на кафе" пред парламента. Има и пореден протест за блокада на Народното събрание, докато правителството не подаде оставка. Пред сградата на парламента са се събрали едва около 50 души. По думите им тази сутрин демонстрантите са по-малко от обичайното, защото е наработен ден за народните избраници, повече хора идвали в дните, когато депутатите заседават.

Протестът протича спокойно. Хората отново са със свирки, има и тъпан. Към протестиращите се присъединиха и велосипедисти. Хората викат: "Оставка". На един от плакатите пише: "Кафето е от нас, оставката е от тях". Недоволните са категорични, че независимо колко ще продължи протестът, те всяка сутрин ще пият кафе и ще искат оставка, докато правителството не реагира, предаде репортер на novini.bg.

Вчера протестиращи заявиха, че шествията вече са безсмислени разходки и е време да спрат и да се обсади парламентът денонощно, докато кабинетът не подаде оставка. Вече дори е създадено такова събитие и в социалната мрежа. В съобщението за него се призовава да се спре с разходките и да се мине към обсада на Народното събрание.

Междувременно протест пред посолството на Франция организират подкрепящите правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той е насрочен за 10.00 часа. Според защитниците на кабинета посланикът на Франция се е намесил във вътрешните работи на страната, като е подкрепил протеста срещу правителството.

Очаква се по-късно, пред пилоните до НДК, да се проведе и 26-ият поред контрапротест. Продължават и двете подписките на участниците в него. В Тази, за подкрепа на кабинета, са събрани повече от 200 000 подписа, а в другата - за оставката на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, са се подписали около 12 000.

Последвайте канала на

2824 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.07.23 | 00:03

2
2. До всички разследващи репортери: До Борисовата градина и на изходите от метростанциите до университета обикалят млади добре облечени мъже, които те спират и питат учтиво имате ли 5 минути, през което време те питат искаш ли да изкараш 40лв. за 2 часа да си на стачката в определен час. Ако сте съгласни ви снимат и ви предават на отговорник, който следи и за други вътре в стачката дали стоят точно 2 часа. За майки с деца се плаща 60лв. Разследвате идете на тези места и се поразвъртете те сами ще ви намерят. Интересно е като ги питате кой трябва да подкрепяте?

2013.07.23 | 00:05

8
майка ти и баща ти не са първи братовчеди те са деца от две майки и един баща!!! ти си УРУД - накарай някой да ти го сметне колко дни по колко хора, колко милиона трябват??? само тъпо к...ско червено ко...пеле може да пише така!!!
Боздуган

2013.07.23 | 00:03

1
За всички е ясно, че това са пълни глупости! Но аз те питам теб! Тази лъжа, ще помогне ли на развалината БСП??????............
каката на баткото

2013.07.23 | 00:05

7
ще управлява до средата на септември ,когато ще избухне гражданска война и ще помете и изтрие от лицето на България - червената комунистическа чума, и ти ще можеш да се запознаеш сам с канавката която предлагаш на други по стар -червен навик на професионални убийци и мародери! Както в Библията е казано - който нож вади от нож и ще умре!
анонимен

2013.07.23 | 00:05

6
кафето от вас...и след това си ходете по домовете!
възмутен

2013.07.23 | 00:04

5
Правилно и възпитано е казал Ментата! Те са там да работят, а тези лентяи пред парламента да си пият платеното кафе и колкото искат да викат, никой не ги спира!

2013.07.23 | 00:04

4
На един от плакатите пише: "Кафето е от нас,парите са от ГЕРБ". Изчадията са категорични, че независимо колко ще продължи протестът, те всяка сутрин ще получават пари.

2013.07.23 | 00:03

3
Сутринта Данчо Ментата вика "Нека си протестират хората, само да не ни пречат да ходим на работа". Баси наглата гавра беше това...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини