Ден 38: Подай оставка - спаси домат

  • 21 юли 2013 19:16

  • 6002
  • 90
Ден 38: Подай оставка - спаси домат
© Булфото

Хиляди са се събрали на площад „Независимост” за поредна вечер на протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Те скандират „Оставка” и освиркват сградата на Министерски съвет. В района има засилено полицейско присъствие.

Сред протестиращите се движат полицаи с жилетки с надпис „Антиконфликт”. Събралите се носят български знамена, някои от тях носят и флага на Европейския съюз. Сред протестиращите има група хора с тъпани, гайда и дайре. Между хората се разхождат продавачи на знамена и свирки. Хора има и в пространството пред сградата на Президентството и пред Археологическия музей. Движението по бул. „Цар Освободител” и в района на площад „Независимост” е спряно.

Сред издигнатите лозунги са: „Скъпа” Мая, у парламенто немаш добро дело по-добре оди си на село”, „Вън мафията от парламента”, „Вече трябваше да ви няма”, "Подай оставка - спаси домат". Протестиращите на площад „Независимост” са стотици като непрекъснато идват още хора. Сред тях има хора с деца и велосипедисти.

По данни на МВР събралите се към 19.30 часа са 1000 души.

Към 20.00 часа протестното шествие се отправи към сградата на Народното събрание. Към 20.30 часа протестиращите блокираха движението на кръстовището при Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Шествието се насочва към храм-паметника „Александър Невски”. Има засилено полицейско присъствие. При преминаването покрай сградата на Народното събрание, протестиращите се спряха за малко. На загражденията пред Народното събрание се вижда надпис „Оставка, идиоти прости”. На паметника на Цар Освободител е закачено българското знаме и плакат с надпит „Промяна”.

1500 са наброявали събралите се в центъра на София към 20.00 часа, съобщиха от полицията.

Към 21.00 часа протестното шествие достигна отново до Народното събрание. По-рано протестиращите обиколиха храм-паметника „Александър Невски” след което по ул. „Раковска” се върнаха отново пред сградата на парламента. Полицейски кордон и коли на жандармерията бяха препречили пътя към централата на политическа партия „Атака”.

Част от протестиращите продължават към Орлов мост, докато по-голямата част от хората са пред парламента, където има подписка с искане за оставката на правителството и провеждане на предсрочни парламентарни избори. Млад мъж държи плакат, на който пише: „Къде сте?”, под надписа са изобразени логата на синдикатите КНСБ и Подкрепа, а под тях е нарисувана мишка. Има издигнат плакат, на който пише „Орешарски, ако си мъж, подай оставка”. Много хора носят табели с надписи „Оставка” и „Мафия”. Пред сградата на Народното събрание има полицейски кордон. Сред протестиращите се движат Антиконфликт екипи на полицията. Няколко души носят маски като тези на „анонимните”.

Стотина души са се събрали на протест при Моста на влюбените в столицата. Те надуват свирки, тромбони и скандират. Събралите се хора се подготвят да отидат пред централата на партия ГЕРБ, която да освиркат. В района на протеста – под Моста на влюбените и по бул. „България” има засилено полицейско присъствие.

Последвайте канала на

6002 90

Свързани новини

Коментари 90

Добави коментар
TERMINATOR

2014.03.06 | 14:26

90
Сега разбрахте ли че тези които са написали на плакат срещу Мая това: "„Скъпа” Мая, у парламенто немаш добро дело по-добре оди си на село”, това не са никакви българи. Това не е български език, а македонски, което значи това са македонци а те имат антибългарски настроения. Защото Мая Манолова говори истини е неудбна герберасти мръсни. Ия марш на работа, 40 дни вече сте по улиците безделници такива. Абе няма ли полиция да ви посини задниците, бре ало полицаите какво чакате, мятайте ги тия, това е законно избрано правителство какво още искат. Бой по тиквите герберасти мръсни... Вече виждам много кръв, и чувам сирени на линейки... Като ядете боя ще си седнете на задниците.

2013.07.22 | 16:25

83
Cqla Bulgaria veche mrazi Siderov,kato gledam kak go podkrepqte v komentarite samo dokazvate che ste plateni idiot4eta opitvashti se da nasajdat mnenie u horata.Nqma da q bade,naroda veche ne e tolkova naiven.Septemvri mesec kato svurshat vakanciite na horata shte doidat sushtinskite protesti i tqh nqma da moje da potulite taka :)
48 Такт

2013.07.22 | 23:24

89
И аз им се учудвам. Ситуацията е много смешна. Когато АТАКА бяха ( или се правеха ) на истински националисти бяха против ДПС и по форумите се пишеше "долу ДПС" . Сега като се коалираха с тях, изведнъж омразата стана против ГЕРБ. И драскачите пишат какво? Точно така - "долу ГЕРБ " Аз преди бях за АТАКА, но те направиха няколко големи грешки които не мога просто да пренебрегна.
смешници

2013.07.22 | 23:23

88
смешницииии оревахте форумите, мятайте си доматчетата, че скоро ще ядете палките
Атакист

2013.07.22 | 23:23

87
Скапаните олигофрени протестират мирно засега, но някои от тях се заканват нещо като бунт да направят от една седмица ,щото видите ли щяло да им писне на герберастката измет по площадите и да скочи. Всеки ден се надявам най-искрено да скочат някои от тия овце- да тръгнат да чупят и рушат и тогава жандармерията на майка им у пу.ката ще ги навре всички за една нощ и на другия ден нито един герберастки скапаняк няма да си науми да ходи на площада и да надува свирчица.
Ицо

2013.07.22 | 23:22

86
Протестиращитеее, не разбрахте ли? - избори ще има след 4 години! разотивайте се!
Алекс2

2013.07.22 | 23:22

85
Разбрахте ли сега къде е заровено кучето! Нови заеми и пари им трябват на другарите! Имате много здраве ако си мислите че с многолюдни разходки и вувузели ще ги свалите!Другарите разбират само от дръвце! !!
ХАЙДЕ,ДА ДОКАЖЕМ,ЧЕ СМЕ НАЦИЯ!!!

2013.07.22 | 23:21

84
Защо не скандирате масово да бъде поставена на мястото му,един самозабравила се гад,за когото човешкият живот е нищо-онзи" Орановският бизнесмен" .Та нали уж за това подскачате по площадите,против неправдата,против олигарсите.А този кретен,какъв е?Та той е представител на най-масовата и най-страшна язва,блокираща държавата.Тези който са окупирали на регионално ниво,всички ниши на бизнеса.Тези,който "приватизираха" огромни производствни мощности,за грошове.Тези,който плащат на всички правителства,за да са недосегаеми.Тези,който принуждават хиляди да им работят при нечовешки условия,за без пари.Тези,който ги принуждават,да гласуват за който им е изгоден към момента,Така ,те променят и вашият вот,без да се усетите.Защо,ако сте истински българи и хора,не изкрещяхте на площада,че искате възмездие и тотална проверка на този "бизнесмен",на когото краката,още миришат на цървул.Хайде,нали сте големи радетели за прочистване и яснота във всичко.Не ви ли смущава смъртта на шест( не дай боже,да са осем!) само за 4 год.,на хора като вас,който са си отишли по най-ужасен начин,заради печалбата на този местен дерибей,работещи при средновековни условия за 500 лева(не ги е пускал да излизат,докато не му изкарат 50 тона на смяна).Или толкова сте обръгнали и непукисти,че това за вас е нещо нормално.Ако мислите,че само с лозунги,ще промените нещо-жалко!Такива като този "бизнесмен " ви ги пробутаха през 90-те,за да ви ограбят и да се превърнат във ваш "работодател-благодетел".Разграден двор и съборена къща,не се градят нито за месец,нито за година.Трябва стъпка по стъпка.И най -напред трябва да се ударят,подобни нему събратя,защото те са хиляди,който дерибействат безнаказано,защото всички вкупом им мълчим.
Боздуган

2013.07.22 | 13:11

82
Тия лумпени кресливци съвсем се скапаха !Останаха една шепа !Дори не ги броих . Ентусиазма никакъв го няма ! Те запалянковците на Локомотив Каспичан викат повече бе , скапаняци ! ТИКВАТА да не ви е спрял сухото ,а ?!

2013.07.22 | 03:36

44
От къде ги бориш ? От пред монитора ли .......

2013.07.22 | 10:59

81
Абе на тия герберасти не им ли стига следното: Бойко е сикаджия , уби човек с гранатомет , продължи приватизацията, не пипна ни дпс ни доган ни новини на турски продължи да строи джамии, 350 000 бюлетини, тефтерчето , агент буда , мръсни смс-и на 14 годишно момиче, винету, заспа на наобеловите награди , да нахренели кучто с паржола наммерило убитото момиче, родителите и да се ивинели, лошия материял, пенсионерит изяли фискалния резерв, цените на тока, замразяването на пенсии заплати, иска да вкара турция в ес, схемата му с бориславова с банката, пашата, контрабандата, купуването на медии, ползването на хеликоптери като такси.....има и още но няма да ми стигне вечерта да изреждам ...НЕ ВИ ЛИ СТИГНА БЕ БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ ГЕРБЕРАСТИ ?
даниел

2013.07.22 | 07:45

61
я малчи ве смотан..... ще ти изкарам елементарна логика... за твоя елементарен мозък.... сметни(ако мозъка ти позволява) колко повече време твойте съратници от БСП са управлявали и колко ГЕРБ.... Елементарната логика показва ,че БСП е управлявала 4 пъти повече.... и с всяко тяхно бесепарско управление миграцията към чужбина става все по-силна.... ГЕРБ може да се гордее , че по тяхно време са се построили магистрали , пътица , мостове..... а по времето на БСП един АТОМЕН глъол край Белене и едно Цанково скалище( от което народа купува ефтин ток)
атакистчето

2013.07.22 | 10:55

80
Викат имало нови присъединили се към протеста ХАААААААхАХАХАХАА аз вече по физиономии ги познавам по телевизора тея лумпени

2013.07.22 | 08:41

75
ПРОТЕСТА Е НА УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ, СРЕЩУ ГРОЗНИТЕ И КРАДЛИВИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини