Тежка катастрофа край Варна, има пострадали (снимки + видео)

  • 20 юли 2013 17:02

  • 19767
  • 40
Тежка катастрофа край Варна, има пострадали (снимки + видео)
© Булфото

Шестима души са пострадали при тежка катастрофа на пътя Виница – Кичево, край Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР Варна.

Лек автомобил "Рено Клио" и мотоциклет са катастрофирали на пътя между Виница и село Кичево, близо до картинг пистата. Сигналът е получен около 15.10 часа. Водачът на лекия автомобил, жена на 39 години от Варна с инициали М. Ш., е отнела предимството на мотоциклета и е предизвикала пътнотранспортното произшествие. При сблъсъка се възпламеняват и двете превозни средства.

30-годишният мотоциклетист е с множество фрактури, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна. Пострадали са и водачката на автомобила, която е с изгаряния на лява подбедрица и длан, 64-годишната пътничка от лекия автомобил е с контузия на глава, и двете са без опасност за живота. Мотоциклетистът е с фрактура на таз и две предмишници, без опасност за живота.

Гледката е като в екшън филм. Така определиха някои хора зверската катастрофа, предаде petel.bg.

„Два мотора се движиха във формация, с абсолютно несъобразена скорост. Единият успя да избегне колата. Другият обаче се наблъска в конзолата между шофьорската и задната врата”, бе коментарът на един от първите граждани, които се притекли на помощ.

В лекия автомобил са пътували майка с деца. Въпреки шока от инцидента и прорезните рани по краката, жената успява да изведе децата и да ги отдалечи от автомобила.

От удара мотористът лети поне 10 метра преди да падне на асфалта, казаха очевидци. „Състоянието му е тежко”, казаха хора, които се притекли на помощ. По думите им мотористът бил млад, а след удара останал контактен, отвели го с линейка.

„Разля се бензин и тръгна пожарът”, каза възрастен мъж, който се движил на няколко минути след моторите. Огънят обгръща целия автомобил и мотоциклет.

Няколко от намиращите се на пътя водачи правят опит да потушат пламъците със собствените си пожарогасители. „Извадих пожарогасителя и веднага тръгнах по баира нагоре. Жегата беше непоносима и се отказах, а и колата вече беше цялата в пламъци”, каза един от опиталите да помогнат.

На няколко пъти, след пристигането на нашия репортер, от автомобила се чуват силни пукоти и отломки хвърчат на метри от него. „Рено”-то бе напълно обгърнато от пламъците.

В двете посоки на пътя се образува огромно задръстване, предимно от чуждестранни автомобили. „Навсякъде стават подобни инциденти, ужасно е. Децата ми се изплашиха. Дойдохме от двореца в Балчик да разгледаме Варна”, разказа румънецът Мирча, който се оказва на метри от сблъсъка след като е настъпил.

Минути по-късно на мястото пристигнаха екипи на гражданска защита, бърза помощ, пожарна безопасност и полицията. Лек смут сред медиците настана след като от мястото на инцидента изчезнаха децата на пострадалата водачка. Оказа се, че те са невредими, но в шок от случилото се. Малчуганите бяха прегледани от докторите.

„Няма да ви кажа какво е да видиш лицето на дете, което излиза от премазана кола”, каза майка, която пътува в посока извън Варна. „Това ще им остане за цял живот, ненормалниците на пътя трябва да бъдат спрени”, заяви през сълзи тя.

Видеоматериал на petel.bg показва горящата кола

Последвайте канала на

19767 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2013.07.22 | 08:42

40
Щом стигнахме до там да спирам на кръстовище, на което аз съм с предимство и да се оглеждам, преди да продължа, работата не е на добре...
Атакист до 15

2013.07.22 | 00:40

39
Мама ти и малоумна да е.а! Няма такова кръстовище на което ако се огледаш внимателно за автомобили и се увериш че няма нито един да идва към теб...БИЛО и с 300 км в час да предизвикаш отнемане на предимството му. Няма! Тази овца не е преценила разстоянието между моторите и нея или изобщо даже не ги е видяла. Мотористите били виновни??? Келеш, знаеш ли че няма значение каква е скоростта на автомобил движещ се по път с предимство, ако му се изпречи автомобил от път без предимство? Знаеш ли го, смешник? Отнася го оня по пътя без предимство защото по закон е виновен.
cx

2013.07.21 | 16:56

16
Атакистче, защо не ми попишеш на родният си турски език? Ти знаеш ли колко метра за секунда изминава тяло, движещо се със 40, 60 или 100, или 300 км/час? Браво на жената, че е запазила самообладание, и жалко, за това, че едва ли има пари да си купи друго клио!
Язе

2013.07.22 | 00:38

38
Как се отнема предимство на ппс движещо се с превишена скорост?
do 7

2013.07.22 | 00:38

37
Умряла ОВЦО, тази скапана Курва е отнела предимството на мотоциклетиста. Ти не четеш ли ма, Добитък?
333

2013.07.22 | 00:38

36
Божеее, какви идиоти трябва да сте, за да пишете подобни коментари?! Жената успяла да спаси децата си, след като някакви недорасли пишлемета пак са мислят за богове като карат скъпи мотори, а коментарите тук са невероятни!

2013.07.21 | 16:58

19
Ти си е*ати малоумната. Пише че "жената" е отнела предимството на мотоциклетите. Затова е измислено това нещо- предимство. Означава, че този който е с предимство може да му бъде невъзможно да спре и затова той не спира а спира другият, който трябва да запази и двамата живи. С този мотор не може да се е движил с 200. Просто си е карал човекът и се намира некой идиот който да му застане на пътя, ей тъй напук само защото другият бил с мотор. Мотоциклетистът е участник в движението който е по-незащитен и е по-лесно да бъде убит от малоумници. Ако въпросната жена е мислела за децата си е трябвало да спазва ЗЗД и правилника за приложението му. Трябва да пали свещ всеки ден защото децата и не са загинали заради глупостта ѝ.
cx

2013.07.21 | 22:55

35
Мухъл, за това има разрешена максимална скорост за град, извън град и магистрала. За да имаш време, след като си спрял, и си се огледал, да се включиш в движението. А не докато си се огледал и двама моториста, движещи се със около 100, да те отнесат в момента, в който си по средата на кръстовището, което е било празно половин-една секунда преди това. Разбра ли, олигофрен? Защото посланието "пази моториста" трябва да се перефразира на "пази моториста, ако се движи нормално, а не ти се вре в гумите". Разбра ли и това, олигофрен? Или трябва да ти се обяснява нагледно?
Tededy

2013.07.21 | 22:46

34
Нали са живи хората, това е най-важно!!
кат

2013.07.21 | 20:12

32
ТРЯБВА да ЗАБРАНЯТ даването на книжки на жени със ЗАКОН!!!
Experto

2013.07.21 | 22:37

33
Най-сетне умна мисъл!Жената не става за водач, това е истината, на който не му харесва да не чете коментари!
Атакист

2013.07.21 | 19:10

31
Язе, толкова си смешен, че нямам думи. Отнемането на предимство е най-голямото нарушение заедно с неправилното изпреварване. Тази идиотка се изпречва на пътя на движещ се мотор. Идиотката не е преценила обстоятелствата...няма к'во да говорим...и моториста се набучва в нея. Абе, ОЛИГОФЕРЕН, питай някой който е запознат със закона по пътищата , че вече ставаш смешен!
Язе

2013.07.21 | 17:31

23
Знаеш ли, точно това отношение пагубно, че видиш ли като караш, все некой ти се пречка. Всички са участници, всеки трябва да се съобразява с куп неща. И това, че ти си "уязвим" и на главен път не значи, че трее да караш като безсмъртен и всички са в състояние да те пазят. Искаше текст от закона - дадох ти. Сега започна да ми обясняваш кое е по голямо нарушение... Кажи ми, до колко голямо нарушение мога с чиста съвест да правя?

2013.07.21 | 19:08

30
Сериозните катастрофи стават, когато се срещнат двама малоумници на пътя.Когато е само един има шанс да се избегне.

Добави коментар

Водещи новини