Концесионерът на рудник "Ораново" обеща пари на семействата на миньорите

  • 19 юли 2013 17:18

  • 3935
  • 5
Концесионерът на рудник "Ораново" обеща пари на семействата на миньорите
©

Концесионерът на рудник "Ораново" Красимир Михайлов обеща на семействата на миньорите по 50 000 лева и допълни, че работниците имали застраховки, предаде БНР.

Михайлов каза това, след като беше разпитан във Второ полицейско управление в Благоевград. Той се появи там с охрана и адвокат.

Михайлов посочи, че загубите му за осем години, откакто е собственик на мината, възлизали на 5 милиона лева.

"Готов съм да подаря рудника на министър Драгомир Стойнев", каза Михайлов и добави, че тези осем години е инвестирал в мината над 20 милиона лева.

Концесионерът заяви също, че никой не го е издирвал. Снощи обаче от мината му звъннали и му съобщили, че има призовка да се яви в благоевградската полиция по започналото досъдебно производство. Михайлов не е отишъл в рудника след трагедията, за да не си прави пиар с черните забрадки и с трагедията на близките.

Последвайте канала на

3935 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Дааа

2013.07.21 | 15:17

5
На тая мутра-работодател вече ще му трябва цял гарнизон за охрана,но и това няма да го отърве от гроба
До Галин владимиров

2013.07.20 | 23:08

4
Ето срещу такива самозабравили се местни дерибеи трябва да сме непримирими.Защото те оформят мракобесната картина в държавата.Тези "захранват" всички партии,за да си спечелят правото за "ненаказуемост"тези са местните 'олигарси",по- страшни и от енергиината и банкова мафии,защото са хиляди и в сянка.В коя цивилизована държава,някой ще си позволи подобна арогантност,спрямо ресорен министър-представител на държавата(т.е на народа).Страшният извод е,че такива уроди,а те са хиляди,са убедени в своята сила и ненаказуемост.Защото ние-обикновените хора им позволихме,уж в името на "измислена площадна демокрация" да ни ограбят тотално.И горчивата истина е,че те са извън контрола на държавата.Елементарно е като въпрос,но тази мина наследствена ли е,завод за фуражи,месопреработвателна фабрика в Перник,конезавод,и като капак на мутренска наглост, заграденият язовир в с.Извор с надпис"Частна собственост-непосредстено до къшата му.Ако има истинска власт в държавата,нека НАП,АП,и всички ведомства,да му извършат тотална проверка на целият "бизнес"-от 1900-до сега.Защото такива като него,пречат на икономиката,съсипват държавата и вярата на хората в институциите.Т,е -те са икономическите терористи,който би трябвало да се преследват с зялата мощ и строгост на закона.
Радо

2013.07.20 | 23:07

3
Може и на мен да го подари ако има желание!

2013.07.20 | 23:07

2
Измамник. 20 млн лева инвестирал, но като гледам състоянието на мината, не личи да ги е вложил там. И какво значи , да не си прави PR ? Хората - затрупани, цялата държава се впрегнала да помага , а той се не мярка никакъв. При това от скромност!?
Язе

2013.07.20 | 23:07

1
При човешки жертви тоя ми обяснява колко пари загубил и колко щял да даде...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини