Повдигнаха обвинения на лихварите от "Столипиново"

  • 03 август 2011 15:00

  • 2050
  • 0
Повдигнаха обвинения на лихварите от "Столипиново"
© Интернет

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на три лица от ромския квартал „Столипиново”, задържани за лихварство.

Това са баща и син Караюсеинови и още едно лице – Филип Михайлов. Повдигнатите обвинения са по чл. 252, ал. 2 от Наказателния кодекс, за извършване на финансова дейност без разрешение – давали са пари за лихва, поясни Гаврилов.

Тримата са задържани за 72 часа от днес, като мярката изтича в събота. Прокуратурата ще преценява какви постоянни мерки да им се вземат след изтичане на 72-часовата. И в момента се извършват активни следствени действия.

Лицата са заловени вчера при полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Пловдив, съобщиха от полицията.

За 24 часа бяха задържани четирима мъже и една жена. Мъжът, под прякор Пърчо, на 55 години, е развивал незаконната си дейност в Пловдив.

При претърсване в жилището му и това на сина му са били иззети множество тефтери, пълномощни, договори за залог на МПС, договори за покупко-продажби. Намерени са големи регистрационни талони на автомобили, дебитни и кредитни карти и документи за самоличност.

Последвайте канала на

2050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини