Роми обират къщи в с. Априлци

  • 03 август 2011 13:45

  • 1807
  • 0
Роми обират къщи в с. Априлци
©

Увеличение на домовите кражби отчитаме в село Априлци и причина за това е липсата на улично осветление на шест улици в селото. Това съобщи кметът на селото Величка Георгиева.

Тя допълни, броят на кражбите рязко се е увеличил, след като са откраднати кабелите за уличното осветление преди няколко месеца. От тогава живеещите на тези улици се оплакват, че се използва тъмнината, за да се краде имущество от домовете им, въпреки че те живеят в тях.

Основно извършителите на кражбите са роми, които са безработни. Дори от други села идват роми, за да използват ситуацията и да крадат, каза също Георгиева. Тя допълни, че до момента няма отпуснати средства за възстановяване на уличното осветление в селото. Днес приех поредната група от жители на Априлци, които се оплакаха от кражби.

Но това не е единственият проблем. Пътят до гробищния парк е в окаяно състояние и когато завали е невъзможно да се стигне до гробището. Възрастните хора се оплакват, че ги е страх да пътуват до там, но за да се чакълира пътят отново са необходими средства, уточни Георгиева.

Последвайте канала на

1807 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини