Депутат: Протестите са платени

  • 15 юли 2013 19:28

  • 12776
  • 99
Депутат: Протестите са платени
©

„Протестите в София са организирани от конкретни групи с платени и зависими хора, включително и представители на интелигенцията и не могат да бъдат квалифицирани като спонтанни”. Това заяви в Сливен депутатът от "Коалиция за България" Валери Жаблянов, цитиран от БТА.

Той коментира, че е крайно време да се изясни ролята на гражданските организации в политиката, които по думите му, в голямата си част, са добре организирани и финансирани групи за натиск.

Според него в изборния кодекс трябва да бъдат регламентирани техните права и те да се занимават с конкретна дейност. "Не са граждански организации тези, които се занимават с организиране на протести за сваляне на правителството и превратаджийство", смята той. Според него, който иска да се занимава с политическа дейност, би трябвало да се регистрира като партия.

Според народния представител от "Коалиция за България" Деян Дечев протестът се е трансформирал и не е запазил първоначалната си енергия и заряд. Той допълни, че е забелязал тенденциозно отразяване на протестите от страна на някои медии относно числеността и посланията. Според него протестът е добре организиран, с озвучителна техника, различни костюми, превръщайки се в хепънинг и карнавал.

„Опитът да бъде подкрепен протестът на три хиляди души срещу вота на избирателите преди два месеца е неадекватна политическа реакция”, каза още Валери Жаблянов, коментирайки изявлението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отпреди седмица. Според него изявлението е целяло да се спаси ГЕРБ от започналите в партията политически процеси, както и ускорено консолидиране на нова извънпарламентарна десница.

Според Жаблянов неуместни са били и изявленията на френския и германския посланици, като заяви, че те напускат полето на дипломацията, а тонът на подписания от тях документ надхвърля рамките на традиционните междудържавни отношения.

Последвайте канала на

12776 99

Свързани новини

Коментари 99

Добави коментар
Маргарита Ангелова

2013.07.21 | 14:07

99
Да! Има и то добре платени общественици! Те диктуват обществения живот в страната. А, също и икономическият и политическият! Намират се в партиите и в Парламента! Много скъпо ни излиза тяхната работа! Без да ми плащат и да ме организират, искам да им видя гърба!

2013.07.17 | 09:23

98
А ти колко плати на циганите за да станеш депутат?
НАРОДЕН ГЛАС

2013.07.17 | 09:23

97
A BЕ ПЕДЕРАСТ ДОЛЕН КАКАВИ ГИ ГОВОРИШ-ХОДИ НА ПСИХИАТАР-ГОСПОД ДА ТЕ СЪДИ.
чичо Тиквичка

2013.07.16 | 22:30

96
Типичния представител на политическата класа,средна възраст с очила (за прикритие),явно некъдърен за какъвто и да е вид работа,нахален и нахакан с идеи
J

2013.07.16 | 20:21

95
Изсирам си голямото , мазно американско лайно върху още по-мазната ти мутра. Препикавам те, изплиювам ти се...и продължавам напред!
..

2013.07.16 | 20:20

94
Гледах ги снощи, тия на пилоните!Бяха предимно мои връстници и по-стари ( аз съм на 68г.).Стана ми много жал за тях.Платени, или не, някои от тях искрено се вживяваха.Целият им живот мина в лъжа и илюзии, които ги проникнаха до мозъка на костите и станаха тяхна същност.Тези хора някога строиха с „бригадирски труд”, т.е. АНГАРИЯ, Димитровград, Копринка, Волуяк и Росстрой.Те мислеха че работят за бъдещето на своите деца и внуци. Те вече не могат да повярват, че са били излъгани.Днес те са се хванали, като удавници за сламка, за лъжите на децата и внуците на тия, които ги излъгаха преди и които днес са още по-перфидни лъжци.Живеят в илюзиите на миналото и не могат да разберат че в своята заблуда помагат на „новите” уж, управляващи да откраднат остатъците от живота и на децата им.Да те може и да им „дадат” по 5лв. към пенсиите, може за някой и друг месец да отдложат сметките им за ток и парно, но всичко е за сметка на младите, които още не са успели да емигрират.
verra

2013.07.16 | 17:02

76
Имам уважение към възрастта Ви и всичко преживяно от вас......но не смятате ли ,че трябва веднъж и завинаги да се отървем от ,,червената чума,,.......за тия години съдим само от литературата и историята......каква е била тая сила,която е промивала мозъците на комунистите.....кое ги е карало да дарят живота и младостта си в името на една идея......защо? още не мога да намеря отговора...

2013.07.16 | 20:19

93
Въпроса ми е към теб очиларчо долен платен. Февроари месец какви бяха протестите, че не мога да се сетя ? Защо направихте тогава така,че да има кръв ? И какво значи платени, на тези протести хората са минимум със средно образование, а на предишните какви хора протестираха? Защо ДПС направи схема на всякъде в гетата да продава ток на циганите незаконно? Защо манипулирате хората от провинцията , а в същото време назначавате хора от мафията, нали от провинцията много знаят кой кой е и в коя групировка е, но народа от София ги познава и затова протестират, защото издигате мафията най видно, тоест то вие самите сте мафия.
!!!!

2013.07.16 | 19:07

92
Представете си каква простотия от страна на нашите сънародници в чужбина и те подобно на поговорката : "Мъжете си вдигнали единия крак да го подковават - а жените си вдигнали и двата крака.." Изпратили им плакати и лозунги с искане за " ОСТАВКА " и вижте какво се оказало- че повечето българи не познавали Орешарски -но им казали да му искат оставката-защото бил ЧЕРВЕН ......
O_o

2013.07.16 | 19:05

91
Вие другарю Жаблянов, защо не ходите да си е***е м****** ....
Стоян

2013.07.16 | 19:05

90
Тоя пък от къде се пръкна и кой го нареди депутат ?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини