Плевнелиев: Военната реформа трябва да продължи

  • 12 юли 2013 14:38

  • 1398
  • 4
Плевнелиев: Военната реформа трябва да продължи
© Булфото

Националният план за развитие на Българските въоръжени сили е един многопластов, дългосрочен и стратегически документ, който се базира на интегриран подход. Това заяви във Варна президентът на страната Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който наблюдава Военноморското обучение “Бриз 2013”.

Президентът посочи, че трябва да е ясно, че ако се спре реорганизацията на Българската армия, това означава намаление на разходите за инвестиции, капиталови разходи и технологично преоборудване, при положение че се остави повече персонал. “Добре е, ако има промени, но те трябва много добре да се обяснят чрез интегрирания подход. Въпросът е дали ще дойдат допълнително средства. Спирането на пенсионната реформа в армията означава поне още по 30 млн. на година. Запазването на поделението във Враца струва поне по 13 млн. за инвестиционни разходи плюс още няколко милиона за поддържане на персонала там. Трябва да се посочи ясно и категорично откъде ще дойдат тези пари и дали е готов министърът на финансите да ги обезпечи допълнително.

Ако е в рамките на съществуващия бюджет, възниква проблем – нашият бюджет в момента не отговаря на стандартните за НАТО - показатели като разходи за персонал и разходи за технологично преоборудване и въоръжаване. В България разходите за персонал са по-високи в сравнение с другите страни-членки на НАТО. Това означава, че ако спрат съкращенията, разходите за персонал ще се увеличат още повече. Балансът трябва да бъде намерен и той трябва да бъда финансово обезпечен.

Последвайте канала на

1398 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Боздуган

2013.07.13 | 11:24

4
Плевна, като чуя реформа в твоята уста за мен означава да се доликвидира ликвидираната българска армия ! Ти на какво си главнокомандващ ,бе мухъл ?

2013.07.13 | 11:24

3
Плевната е едно голямо недоразумение,мухльо,импотент политически и физически,лишен от лидерски качества,с прислужнически манталитет.Слаб оратор ! Не реагира правилно при неочаквани ситуации.Сервилен . Удобен за ползване от престъпни кръгове ,човек ,изпълняващ чужди желания ,със слаб характер,неспособен да отстоява собствена позиция,меркантилен , склонен към закононарушения !Много ниско ниво! Абсолютно негоден за държавна служба !

2013.07.13 | 11:24

2
България, страната на вечните реформи! Расим Асанов Плевнелиев вечно надупеният президент помаците. Между двете горни съждения има строга зависимост.
5-ко

2013.07.13 | 11:24

1
Eи льольо мухъл недоправен скриисе и не се показваи и не ръси глупост след глупост.ОСВИДЕТЕЛСВАН ПЕРУШАН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини