Контрабандист на цигари щеше да си изпати, спасиха го митничари

  • 12 юли 2013 14:33

  • 1453
  • 1
Контрабандист на цигари щеше да си изпати, спасиха го митничари
©

Русенски митничари спасиха румънски контрабандист на цигари от линча на възмутени автобусни шофьори, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Инспектори от Митница Русе спаси от юмручна саморазправа румънски контрабандист на цигари, върху когото се нахвърлиха двамата водачи на румънски туристически автобус. Нервите на шофьорите от сериозната румънска фирма не издържали, след като при проверката със скенер на ГКПП - Дунав мост митническите инспектори открили 200 кутии цигари, натъпкани в опаковки от прах за пране, зърнени закуски и бисквити. Пренасящият стоката пътник отначало се опитал да шикалкави и това забавило още повече проверката.

Веднага след като станало ясно кой е виновникът за закононарушението, водачите на автобуса решили да раздадат правосъдие на място заради петното върху доброто име на фирмата и забавянето на всички пътници. Бързата намеса на митничарите предотвратила разрастването на конфликта.

Случаят се разиграл в четвъртък вечерта на трасе "изход". Автобусът пътувал по маршрута Атина - Букурещ. Заловените цигари са от различни марки. Срещу уличения в контрабанда М.Ф. е образувано незабавно производство и днес до края на работния ден ще бъде изправен пред съда.

Освен това дознание през миналата нощ русенските митничари са съставили общо шест акта за нелегално пренасяне на цигари без бандерол. Общият брой на заловените контрабандни кутии е над 520.

В автомобил с гръцка регистрация, пътуващ за Румъния, с петима пасажери на борда, са открити общо 216 кутии цигари от различни марки. Нелегалната стока била разпределена в багажите и на петимата пътници, така че всеки от тях отнесъл акт за установеното нарушение.

88 кутии цигари са открити в кабината на турски ТИР. Цигарите са били само грижовно загънати с одеяло върху леглото на шофьора в кабината. На водача е съставен акт.

Последвайте канала на

1453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иво

2013.07.12 | 16:55

1
за самолет ли става дума?

Добави коментар

Водещи новини