В Гърция измислиха как да напълнят хазната

  • 10 юли 2013 20:03

  • 2092
  • 1
В Гърция измислиха как да напълнят хазната
©

Шоков данък лукс ще плащат собствениците на мощни автомобили и лимузини в Гърция. Данъкът се отнася за коли с двигател над 2000 кубика и се очаква да засегне сто хиляди собственици на луксозни возила. Притежателите на яхти също ще бъдат обложени с нови налози, като размерът им ще се определя от големината на плавателния съд и кубатурата на двигателя, съобщиха местните медии, цитирани от 24 часа.

Властите са разпоредили притежателите на мощни коли да не бъдат освобождавани от данъка дори и още утре да върнат регистрационните номера. Такъв данък ще се плаща и за миналата година. Целта е да се съберат приходи в хазната, за които настояват и външните кредитори на Гърция. Кметства и други служби от местната власт в страната бяха окупирани вчера от общински служители. От няколко дни те протестират срещу съкращенията в държавния сектор, обещани от правителството на международните кредитори в замяна на отпускането на поредния транш от спасителната помощ.

Кабинетът в Атина реши да намали средствата за общините и да уволни поне 30% от служителите. Всеки месец министерството на труда ще представя пред експертите на кредиторите списък с уволнените служители, които до края на тази година трябва да са над 12 000. Основните синдикати в Гърция свикаха обща стачка на 16 юли, за да се противопоставят на новия кръг от съкращения в обществения сектор, предаде "Франс прес".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2092 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.12 | 08:52

1
А при нас данък Лукс няма ние приемаме данък Колиба Много поздрави на майката на Дянков да е жива и здрава!!!

Добави коментар

Водещи новини