Масови арести на Таксим

  • 09 юли 2013 06:47

  • 911
  • 0
Масови арести на Таксим
©

Полицията запазва присъствието си на площад „Таксим” в центъра на Истанбул, където в понеделник вечерта няколкостотин демонстранти бяха прогонени с водни оръдия и сълзотворен газ от парк „Гези”. По някои данни полицията е задържала 80 участници в акцията, предаде ИТАР-ТАСС.

Точният брой на задържаните засега е неизвестен, но на кадрите, излъчени по местните телевизии, се вижда как полицаите отвеждат от прилежащите към площада улици най-активните протестиращи. По данни на телевизионния канал „Улусал канал”, към момента са арестувани осем души. Обществената организация „Солидарност за Таксим”, която призова своите поддръжници да се съберат в парка, заяви, че 35 от нейните активисти са попаднали в полицията.

Общата ситуация в района на „Таксим” е относително спокойна. Отряди на полицията за борба с безредиците продължават да патрулират по улиците, където може да се укриват демонстранти. Междувременно на няколко площада в града бяха организирани стихийни шествия, участниците в които осъждат действията на силите за сигурност и настояват за оставка на правителството.

Последвайте канала на

Novini.bg
911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини