#ДАНСwithme, ден 24 - Сблъсък между протестиращи и контрапротестиращи (снимки)

  • 07 юли 2013 19:21

  • 14569
  • 145
#ДАНСwithme, ден 24 - Сблъсък между протестиращи и контрапротестиращи (снимки)
©

Увеличава се броят на протестиращите срещу правителството в столицата.

И днес са дошли недоволни граждани с музикални инструменти - барабани, тъпани, китара и тръби. На някои плакати е изписано: "Комунистически гадини и мутанти, вие дораснали ли сте, щом назначавате за 15 минути Пеевски? Президентът има морал, за разлика от вас", "Ние сме свободата, истината и живота! Ние сме вашият работодател! Ще слушате само нас - народа".

Сред протестиращите има човек с противогаз, който държи лист, на който с червен цвят е изписано: "Не искам да дишам червен въздух", съобщи. Недоволните граждани скандират "оставка", "червени боклуци", "мафия". Полицейското присъствие в района е засилено.

В 24-ия ден на протести се зароди спор между протестиращите срещу кабинета "Орешарски" и тези, които протестират срещу президента, тъй като протестиращите пред президентството нямат разрешение за провеждането на протест. Участниците в протеста срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 казаха, че имат разрешение от Столична община за своя протест и не са заедно с тези, които протестират срещу президента. Те казаха на протестиращите срещу президента да си изберат друго място или час, а да не протестират на едно и също място.

За първи път след 24-дни на протести срещу кабинета "Орешарски" почти се стигна до сблъсък пред президентството. Няколко граждани бяха дошли в 18:30 часа с плакати с искане за оставката на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По това време обаче по традиция започват да се събират протестиращите срещу кабинета „Орешарски". Полицията веднага обгради искащите оставката на Плевнелиев, за да не стигне до по-сериозни сблъсъци.

„Махнете ги, защото ще ги пометем, нямат място тук в момента - който ги води, да си ги прибере. Няма проблем да протестират, но да не е на това място и в това време. Уважаваме ви, но ако нямате разрешение да протестирате, се махайте", заяви един от протестиращите срещу правителството към контрапротестиращите.

30-ина души протестират пред президентството срещу изявлението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното към нацията, което той направи в петък.

Те държат плакати с надписи: „Плевнелиев, ти си обикновен говорител на ГЕРБ", „Двуличен си, но нито едно от лицата не е на държавен глава", „Плевнелиев върти бизнеса си, а не държавата". Протестиращите свирят със свирки и носят български знамена. Има засилено полицейско присъствие и жандармерия в района.

Проверяват се документите на някои от участниците в протеста срещу президента. Представител на полицията заяви пред журналисти, че след конфронтация между протестиращите срещу кабинета „Орешарски” и президента полицията се е намесила и ги е разединила. Той допълни, че ако се открие допълнителна информация за нередности, ще бъде наложена втора стъпка на тези, на които се проверяват документите. Протестиращите срещу президента се възмутиха от действията на полицията заради това, че ограничават правото им да изкажат мнението си и да протестират. От полицията заявиха, че никой няма разрешително от Столична община за провеждане на изборите.

Движението в района е блокирано. Сградата на Министерски съвет е със заграждения и около нея има засилено полицейско присъствие. Кордони на специализирани полицейски сили пазят входа на президентството и на бившия Партиен дом.

Междувременно протестиращите в Пловдив обявиха "война" на полицията, след като тази сутрин не бяха допуснати от служителите на реда да блокират АМ "Тракия".

Това стана ясно на традиционния вечерен протест срещу правителството на Орешарски, който започна в 18:30 часа пред сградата на Общината.

Около 150 души тръгнаха на обичайното си шествие по Главната улица с викове "Червени боклуци", "Оставка" и "Полицията е с тях".

Те спряха пред сградата на Областната дирекция на полицията, където под бурните освирквания на недоволните бившият депутат Христо Марков обясни, че като не са допуснали хората на магистралата тази сутрин, полицаите са нарушили тяхното изконно право да протестират.

Затова недоволните смятат да променят тактиката си, като не предупреждават полицията по какви маршрути ще се движат.

„Ще водим партизанска война", заяви Христо Марков.

Протестиращите поеха по бул. "Цар Борис III Обединител" в посока Тунела, но не е ясно накъде ще се отправят оттам.

Последвайте канала на

Весела Найденова
14569 145

Свързани новини

Коментари 145

Добави коментар
Протестиращите питат

2014.01.03 | 10:19

145
Като искате да останете на власт да ви попитам къде ви е борбата с монополите,къде ви е премахването на ЕРП-тата,къде е премахването на добавките(искате само да се разминете с някакви си 5% с които само може да си купиш 2 хляба)къде ви е увеличението на заплатите.Защо увеличихте вашите заплати а на народа не.Защо теглите заеми от милиарди левове без да се интересувате дали народа е съгласен след като той ще ги връща.Колко поразии искате още да направите.И за последно: КОГА ЩЕ СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА?
ОСТАВКА и НОВИ ИЗБОРИ

2013.09.27 | 20:33

144
Няма спасениe за новата тройна коалиция!ОСТАВКА и НОВИ ИЗБОРИ!
вейдър, дарт вейдър

2013.09.27 | 20:33

143
До всички тука платени от Кутев, изпратени от Болния или случайно ако са кандисали на Местан, искам да ви кажа, че спокойствието ви, че никой не ви знае кои сте е фалшиво. Преди да писнат тука засегнатите ще обещая да не бия никой от вас, но не мога да гарантирам, че ако изнеса личните ви данни някой прекалено ентусиазиран нема да ви фърли по един бой, че може и нещо друго. Само ви казвам да си знаете... Айде, приятно тролене.
МАЙ , ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ НЕ РАЗБИРА...ХА,ХА,ХААААА

2013.09.27 | 20:32

142
НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ НА МИРА , ДОКАТО НЕ СИ ОТИДЕТЕ ЗАВИНАГИ! НИЕ СМЕ ТРЪНЧЕТО ВЪВ ВАШИЯ ЧЕРВЕН ЗАДНИК. НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ"! ЩЕ ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ВАС И РУСКИТЕ ВИ ГОСПОДАРИ---КАКВОТО И ДА НИ СТРУВА ТОВА! ОБРЕЧЕНИ СТЕ!!!!!!!!!!! В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА ЧЕРВЕНИ ДУПЕДАВЦИ КАТО ВАС!!!!
Ostavka

2013.09.06 | 20:53

141
Ostavka
nashte pensi sa po zli i ot hitler

2013.08.26 | 14:03

140
ЗАКОН забранявам на пенсионерите да гласуват след 65г.
Боздуган

2013.07.09 | 14:25

139
Ха ха ха колко сте смешни,плюете кълнете,псувате ама Бойко си остава Бойко Борисов,може и да не го приемате ама си е така,и хората си го харесват и то повечето млади а не като на БСП само пенсии и тук там някой млад за украса.Знам че ви е яд че където хване БСП ги бие,знам че подхода му е различен от този на хамстера Станишев и на другите лидери,и за това хората го харесват така че вие може по цял ден да си пишете и да плюете ама нищо няма да промените,да сложете ми и 1000 минуса,не ми пука,то се вижда кой го е страх от ГЕРБ и Борисов за това всички олигарси и медийни плъхове наскачаха срещу него,ама се пита защо,защото им спря кранчето и далаверите с крадливите им проекти като Белене на червените олигарси и не е тайна че всичките пари са в тях.Да казвате не вдигал заплати и социални помощи,да така е ама когато няма пари в държавата е така,защото трябваше да оправя кашата на миналата тройна коалиция.Сегашната тройна коалиция повтаря всичко отначало та нали бившият финансист сега е премиер.Знае как се правят тези работи.Тегли милиарди лева заеми за разплащане с бизнеса а половината от парите ще потънат в партийните каси. Ще запушат и устите на циганите защото имат да им плащат обещаното за участието им в изборите,ама после тия милиарди ние ще ги плащаме по точно вие дето си плащате данъците ще гледате мангала защото го мързи да работи и е по добре ние да го гледаме.Това ли им е социалната политика да вземат от мен да си пълнят партийните каси и да дадат на мангала,дето взема от помощи повече от една средна заплата,а ние баламите ще работим за тях.Знаете ли молете си тая тройна коалиция да не ни закопае и да ни вкара в дълбока криза защото ние не сме Гърция да ни дават милиарди помощи,никой няма да ни даде стотинка.Ама това станели всички ще бъдем ощетени и тия дето подкрепят правителството също ще са в кюпа.После тази коалиция която ще си е изпълнила плановете ще и дреме дали ще са още на власт до следващият път докато съберат нови балами да гласуват за тях.И така до кога?Знам че ще е трудно и за следващите които поемат властта но какво да се прави като червените държат администрацията в тази държава а тя е много важна за управлението на държавата.Къде нямат хора в коя администрация и до кой документи нямат достъп.Те са навсякъде.В съда,в общините,в данъчното,в полицията и къдели още не.Трябва ни някой с твърда ръка който да започне намаляване на администрацията и чистка на тези вредители като много от услугите се компютъризират.И като гледам май протестиращите не са нито купени нито 150 на брой както обвяват от Атака по тв АЛФА а са повече от 30-40 хиляди които няма как да купиш.Явно тройната коалиция като влязоха в парламента са оглушели и ослепели!!!

2013.07.08 | 23:48

138
По улиците няма безумие. Ако имаше, отдавна Орешарски щеше да си е подал оставката. Исканията са безкрайно ясни. Оставка. Служебно правителство. Промяна в изборния кодекс. Избори. И най-вече СРОКОВЕ ЗА ВСИЧКО ТОВА. Хората написаха искания, конкретни и ясни за промените. Те свършиха работа, която политиците не искаха и продължават да не искат да свършат. Така че, хора, които искате нормална модерна европейска държава ПРОТЕСТИРАЙТЕ!

2013.07.08 | 23:45

130
ПРОТЕСТИРАЙТЕ, ТУПКАЙТЕ НА ТУПАНЧЕТА И ВИКАЙТЕ "ХЕЙ" И СЕ СНИМАЙТЕ НА ЦАРИГРАДСКО. ХЕЙЧОВЦИ МИЛИЧКИ. ХАХАХААХАХАХАХАХААХАХА

2013.07.08 | 23:48

137
Аз не съм комунист и никога няма да бъда, обаче не подкрепям безумието, което се случва по улиците. Хора, всички искаме да живеем по-добре, но нима с анархия се променят нещата. Политиците ясно разбраха натиска от улицата. Жалко е че някои хора се подвеждат по една шепа неориентирани граждани. Няма конкретни предложения, няма изявени лидери има едно безцелно разхождане по улиците на София. Блокиране на улици и площади, жп. линии и пътни артерии. Така не си помагаме.Подайте ръка на политиците, които се опитват да правят нещо. Накарайте Герб да влязат в парламента и да работят.Неизменно ще има избори, но нека не превръщаме нашето недоволство във вакханалия.

2013.07.08 | 23:48

136
ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА СЕ РЕШАВА ПО ДВА НАЧИНА. ИЗБОРИ ИЛИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. ВТОРИЯТ ВЗИМА ЖЕРТВИ. АКО ПОЛИТИЦИТЕ ОСТАВЯТ НЕЩАТА ДА СЕ РЕШАТ НА УЛИЦАТА НИКОЙ НИКОГА НЯМА ДА ИМ ГО ПРОСТИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини