Съд пусна проститутки без наказания, махането не било намек за секс

  • 04 юли 2013 18:55

  • 4355
  • 1
Съд пусна проститутки без наказания, махането не било намек за секс
©

Три проститутки от района на “Скобелева майка” в Пловдив си тръгнаха от Районния съд без наказания, след като бяха оправдани по Указа за борба с дребното хулиганство.

В мотивите за решението се посочва, че махането с ръка на преминаващите шофьори не е непристойна проява, нарушаваща обществения ред и спокойствие. Нямало доказателства, че жестовете към водачите са били намек за секс, както написали в отчетите си двама полицаи от Шесто РУП.

“Обясненията на служителите на реда са дословно преписани едни от други, дори препинателните знаци се повтарят, което поставя под съмнение достоверността на твърденията им”, отбелязва съдът.

Според магистратите не се установява униформените или други граждани да са били възмутени от поведението на трите жрици, което е една от предпоставките за налагане на санкция за хулиганство. Оневиняването на “работещите момичета” предизвика негодувание у полицаи, ангажирани с борбата с плътската търговия, пише "24 часа". “Излиза, че проститутките махат на пътя за "здрасти". Ние се чудим как да ги спрем, а Темида ги пуска да си вървят по живо по здраво”, коментираха ченгета.

Те още не могат да преглътнат случая от април т.г., когато същият съд оправда Живка Радева, която предложила секс за двайсетачка на двама оперативни работници и френска любов като бонус. Тогава магистратите постановиха, че труженичката от “Пазарджишко шосе” не е оскърбила служителите с офертата, а твърденията им, че са били скандализирани, са пресилени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Жрици на ДПС

2014.01.04 | 16:50

1
Има връзка с процеса в Пазарджик май.

Добави коментар

Водещи новини