Протест пред ВСС

  • 04 юли 2013 08:36

  • 1811
  • 1
Протест пред ВСС
©

На фона на граждански протест, Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание и ще избере административен ръководител - председател на Районен съд - Пловдив и административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Бургас.

Магистратите ще обсъдят още проект на решение по предложението на административния ръководител на Софийска районна прокуратура за:

- освобождаване на Димитър Колев Арабаджиев, прокурор в Софийска районна прокуратура с ранг „прокурор в АП”, от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор” при Софийска районна прокуратура.

В дневния ред е включен проект на решение за одобряване на текста на Декларацията от София относно независимостта и отчетността на съдебната власт, приета по време на Общото събрание на Европейската мрежа на съдебните съвети, проведено в периода 5-7 юни 2013 г. в София.

Заседанието на Висшия съдебен съвет ще започне от 09:30 ч. и ще се състои в заседателната зала в сградата на ВСС на ул. "Eкзарх Йосиф" № 12.

Пред сградата на съвета вече се събират граждани за четвърти поред протест срещу Камен Ситнилски. Гражданите се обявяват срещу корупцията, мафията и октопода в правосъдието.

Около 150 човека, организирали се за днешния протест в социалните мрежи, скандират "Оставка" и "Мафия" и носят плакати, които гласят: "Корумпираните магистрати нямат място в Темида" и "Българската Темида заслужава европейски авторитет". "СРС-тата са потвърдени, потвърди си оставката и ти", призовава един от плакатите, който е насочен към Камен Ситнилски.

Понеже на протестиращите им била много трудна фамилията на човек, срещу когото се обединяват, една част от демонстрантите не знаят точно заради кого са тук. Казват обаче, че ще продължат да се събират, докато не видят реални действия, предаде репортер на novini.bg. Сред множеството има и непълнолетни граждани. Хората отказват да разговарят с журналисти.

Главният прокурор още не се е срещал с недоволните граждани и тази сутрин за заседанието на ВСС е пристигнал в 08:00 ч.

Последвайте канала на

1811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДО ОРЕШАРСКИ , СТАНИШЕВ И МЕСТАН

2013.07.04 | 23:00

1
ОСТАВКА НА ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ОСТАВКА МАФИОТИ. ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ.НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТЕ. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! ОСТАВКА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини