Телефонни измами в Благоевград

  • 03 юли 2013 11:54

  • 824
  • 0
Телефонни измами в Благоевград
©

Баба е станала жертва на телефонна измама в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 14:35 ч. вчера непознат мъж е въвел в заблуждение 77-годишна жена от Благоевград като й съобщил, че сестра й е допуснала пътнотранспортно произшествие, при което е починало дете, и за да я спаси, е необходима парична сума. Пред дома си на непознато за нея лице жената е предала сумата от около 840 лева.

Около 14:50 ч. на същата дата неизвестен извършител е направил опит да въведе в заблуждение 79-годишен мъж от Благоевград, след като чрез телефонно обаждане му съобщил, че дъщеря му е претърпяла пътнотранспортно произшествие, поради което е необходима сумата от около 200 лв. под формата на телефонни ваучери. Опитът за измама е останал неуспешен.

По случаите са образувани заявителски материали.

Във връзка с непреставащите опити за телефонни измами, ОД на МВР - Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.

Последвайте канала на

824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини