Мият София

  • 03 юли 2013 06:47

  • 967
  • 2
Мият София
©

Лятното миене на улици в София започва от днес, съобщиха от Столичния инспекторат.

Този сезон по три пъти ще бъдат лъскани шосетата, по които се движи градският транспорт, а по два пъти - тези с обществена значимост и вътрешнокварталните.

"Увеличили сме броя на миенето на всички видове улици. Миналата година бяха по два пъти в сезон за улиците, по които се движи градският транспорт, и по веднъж за всички останали", съобщи шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева. И тази година ще се мият не цели улици наведнъж, а няколко улици, групирани на карета.

За начало машините ще лъскат шосетата в районите "Красно село", "Триадица", "Оборище", "Възраждане" и "Средец", пише в. "Монитор".

Първите булеварди, които ще бъдат бъдат измити днес и утре, са "Генерал М. Д. Скобелев", "Хр. Ботев" и бул. "Македония".

Машините ще мият и улиците "Люлин планина", "Лайош Кошут", "20 април" и "Ивайло". В четвъртък лъскането продължава по ул. "Григор Пърличев", "Владайска" и "Дамян Груев", а в петък наред са ул. "Тодор Бурмов" и "Димитър Трайкович".

По шосетата, които ще се мият от 07:30 до 16:30 ч., се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, които попадат в съответните зони. Графиците ще се публикуват на сайта на инспектората.

"Ако има оставени автомобили по улиците, които ще се мият, те ще бъдат принудително премествани на съседни улици, а не на наказателен паркинг", обясни Георгиева.

Освен това от 07:30 до 16:30 ч. ще бъдат закрити и местата за паркиране в синя и зелена зона, както и служебният абонамент.

За да не се превръщат улиците в столицата в реки по време на миенето, от "Софийска вода" ще осигурят авариен екип, който ще почиства запушените приемни шахти.

Фирмите по чистота пък са задължени за поставят знаци за промените в организацията на движение.

Последвайте канала на

967 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Спрете комисионните за СО/ГЕРБ/

2013.07.03 | 13:13

2
И от това ли Фандъкова /ГЕРБ/ че вземе 50% комисионна.
САМО СОФИЯ ЛИ

2013.07.03 | 13:13

1
БУРГАС И ВАРНА СА В МОМЕНТА НАЙ-ПОСЕЩАВАНИ. ТЯХ ТРЯБВА ДА ИЗМИЕТЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ "ОБИЧАМЕ ТЕ ВАРНА, ВАРНА, ВАРНА, С МОРЕ И ЧАЙКИ БЕЛИ И СИНЬОТО МОРЕ"

Добави коментар

Водещи новини