Пламен Цеков: Няма да подам оставка

  • 02 юли 2013 07:36

  • 3152
  • 4
Пламен Цеков: Няма да подам оставка
©

Най-удобният начин да отвлечеш вниманието от себе си е като го отпратиш към друга посока. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ шефът на НЗОК Пламен Цеков в отговор на въпрос защо българският лекарски съюз не го харесва. Няма доверие в шефа на БЛС, подчерта той.

Не е вярно обвинението, че не предоставяме информация на Министерството на здравеопазването. Не е на лична основа неразбирателството ни с Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. Просто аз съм привърженик на принципа, че институциите трябва да бъдат уважавани, трябва да има взаимен толеранс в отношенията, който едно тяхно писмо наруши, разказа той.

Тази година наистина плащаме дейности, които миналата поемаше МЗ, сред които инвитро и ваксини. Към настоящата дата ние още не сме започнали да използваме ресурса за ваксини, тъй като министерството е предплатило за тези дейности. Общият бюджет на касата засега остава стабилен. Малко над 48% са изпълнени. В най-скоро време ще имаме точни данни. Имаме тренд на намаляване на разходите, най-вече с болничната помощ. Бюджетът е стабилен, нямаме преразход в глобалната рамка на бюджета, обясни Цеков.

Категорично по начина, по който ми се иска оставката, няма да я подам. С нея се цели да бъда компрометиран като специалист. Разбира се, като човек имам своите грешки и нося своята отговорност. Но бюджетът на НЗОК е стабилен, подчерта той. Според него атаката е по-скоро политическа, а не на професионален принцип. В прав текст ми бе казано: "Ние ще те сменим. Искаш или не искаш - ние ще те сменим", сподели шефът на НЗОК.

Странно ми звучи в първите 15 дни целта на министъра да е касата. Трябва да обърне внимание на министерството си. Виждаме какви рокади стават в болници. Касата е обществено дружество. Аз не мога да направя нито едно действие без то да бъде санкционирано от надзорния съвет, уточни той.

Последвайте канала на

3152 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.02 | 22:13

4
Е ПА НЕМА ПО-НАХАЛНО ГОВЕДО ОТ НЕГО !

2013.07.02 | 12:56

2
Що, правителството на Орешарски показа как трябва да се действа. А и той е прав. Защо да се предава без вина, само защото червената министърка прави чистки, а не работи в интерес на хората за по добро здравеопазване.
Пачо

2013.07.02 | 14:18

3
Да не забравяме, че в Монтана Здравната каса се управлява от осъдена за подправени документи "калинка", но д-р Цеков не желае да я прати там където и е мястото. След като е изпълнявал заръките на ГЕРБ, нормално е да си ходи. Явно и протестите са за това, ГЕРБ да остане и да си управлява.
Не се бой

2013.07.02 | 12:56

1
Здръж се здраво още малко докато Бойко се върне. Гледай Орешарски и не се бой.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини