Нови рокади на върха в енергетиката

  • 02 юли 2013 06:23

  • 3764
  • 2
Нови рокади на върха в енергетиката
©

Досегашният шеф на НЕК Иво Лефтеров е новият изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), а Владимир Инков ще поеме НЕК. Решенията за рокадите са били взети миналата сряда от борда на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Справка в Търговския регистър показва, че с решение на БЕХ от 26 юни е сменен целият борд на ЕСО. От длъжност са освободени досегашните членове Владимир Инков, Митю Христозов и Иван Йотов, като последният досега беше и изпълнителен директор.

В новия борд на ЕСО освен Лефтеров влизат Камен Тодоров и Иван Айолов. Освен шеф на борда на оператора Айолов от вчера е и зам.-министър на енергетиката. Той беше шеф на преносния оператор от 2005 г. до началото на 2010 г., когато беше сменен от първия министър на икономиката в правителството на ГЕРБ – Трайчо Трайков.

Пак миналата сряда БЕХ е освободил от борда на НЕК Иво Лефтеров, а на негово място е вписан Владимир Инков – същият, който досега беше в борда на ЕСО. Друг нов член в Съвета на директорите е Лъчезар Борисов от Министерството на икономиката и енергетиката. На заседание, проведено вчера, новият борд на НЕК е избрал Борисов за председател, а Инков за изпълнителен директор. Третият член на борда на НЕК е Николай Павлов. Рокадите в НЕК и ЕСО още не са вписани в Търговския регистър.

Миналия вторник пък бяха сменени шефовете на АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица-изток 2“ и на държавните мини. Тогава за член на борда на НЕК беше избран Сава Савов, който към днешна дата не фигурира в Съвета на директорите.

Последвайте канала на

Novini.bg
3764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бравос

2013.07.03 | 07:16

2
бравос, точно така ще оправите енергетиката! малко като поразместим шефовете тук там и ще цъфнем и вържем! ами че те тия ни докараха до тук бе, със стари к..ви нов бардак...

2013.07.03 | 04:31

1
Може би от триенето при разминаването на шефове от борд в борд се произвежда ток

Добави коментар

Водещи новини