Спипаха контрабандни цигари под тоалетни чинии

  • 01 юли 2013 14:50

  • 1537
  • 2
Спипаха контрабандни цигари под тоалетни чинии
© Getty Images/Guliver

Мобилен митнически екип задържа контрабандни цигари под тоалетни чинии района на ГКПП Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници”.

Рано сутринта в неделя мобилният екип е спрял за проверка камион с българска регистрация, който превозва санитарен фаянс (тоалетни чинии) от България за Великобритания. След разтоварване на част от палетите, митническите служителите откриват в кухините им 1 180 кутии цигари без български акцизен бандерол. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор.

По-късно през деня със съдействието на служители на Гранична полиция, мобилен екип на Митница Лом задържа 794 спортни екипи и тениски с логото на защитени търговски марки Армани, Адидас и Филип Плейн. Стоката е открита след разтоварване на микробус, превозващ различни пратки за Холандия.

Късно вечерта, преди полунощ, след поискано съдействие от служители на Гранично полицейско управление-Видин, мобилен екип на Митница Лом извършва проверка на друг камион с българска регистрация, пътуващ за Великобритания. Отново в кухините на част от палетите, върху които е поставена стоката, са открити 2000 кутии цигари, половината, от които са със сръбски акцизен бандерол.

Образувано е дознание по описа на Митница Лом и контрабандната стока е задържана. Срещу полски шофьор на друг камион, който укрил 180 кутии цигари без бандерол в стените на кабината, пък е съставен акт.

Последвайте канала на

1537 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Julia

2013.07.23 | 05:16

2
You're the grtatese! JMHO
Danil

2013.07.19 | 16:07

1
Frankly I think that's abtelusoly good stuff.

Добави коментар

Водещи новини