Назначен и уволнен: Освободиха от АЕЦ скандалния шеф на БЕХ

  • 27 юни 2013 22:09

  • 5638
  • 13
Назначен и уволнен:  Освободиха от АЕЦ скандалния шеф на БЕХ
©

Само ден след като бе обявено назначението на Георги Христозов в Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”, той е бил освободен, съобщи “Труд”, като се позова на източник от Българския енергиен холдинг. На мястото на Христозов ще се върне освободеният Валентин Груев. Развитието около казуса “Георги Христозов” започна след като Софийска прокуратура отправи искане до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за отнемане достъпа му до класифицирана информация.

В момента Христозов все още се води шеф на “ТЕЦ Марица Изток 2”, тъй като промените отпреди ден все още не са вписани в Търговския регистър. Според длъжностната характеристика за директорското място, той би трябвало да има достъп до ниво “поверително”, което притежава от 2010 година.

За да се издигне в йерархията обаче, ще му е необходимо ниво “секретно” или най-високото – “строго секретно”, изисквано за шефове в енергийни държавни компании, каквато е и АЕЦ-а.

Главният прокурор Сотир Цацаров също взе отношение по назначаването на Христозов в атомната ни централа. Според него, по случая с достъпа на шефа на “ТЕЦ Марица Изток 2” може да започне и съдебно разследване. Това обяснява и бързата реакция на икономическото министерство и освобождаването на Георги Христозов от атомната ни електроцентрала.

Последвайте канала на

Novini.bg
5638 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Боздуган

2013.07.06 | 22:43

13
Герберасти педерасти прости ,вижте се какво представлявате !Това не е коментар,а запис на призиви от гербeрастки фенове пред парламента. : "Ади ваа,адии, къде сте ваа ,илати вааа ,илати дъ прайм избориииииии ваа,шъ избираме ъъъъ кой беше ва, ТИКВА му викаа ,уряяяяяяяяя ,адиииии вааааааа.... ,да гойбааааа. Шъ чупим ,шъ смъркаме, шъйбем". Избори на ВЪРБА в петък,колкото и да квичите !В петък се пада !

2013.07.06 | 22:43

12
"Ади ваа" го казват съществата, ако може така да се наречат с който сегашното "правителство" си събра гласовете.Тъп чАрвен боклук!

2013.06.28 | 13:08

3
ТИ НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ПИШЕШ НА БЪЛГАРСКИ ?????БОЗДУГАН ЛИ СИ ??? ПАЛКА ЛИ СИ??? ВИБРАТОР ЛИ СИ!!!!!!!
Калинка-малинка

2013.07.01 | 14:36

11
Толкова много калинки,и при Борисов нямаше въшност това не са и калинки това са някакви съмнителни типове,то не беше Пеевски,то не беше онзи зам. министър,сега и тоз направо се осраха от всякаде

2013.07.01 | 14:36

10
само престъпници назначава това мафиотско правителство
aco

2013.06.30 | 17:22

9
Има още доста такива другари.Има ги сред депутатите,правителство,икономика И то неслучайно.....не,не още по "не случайно" ;)Има ги заложени по план(а) И в бЕ И в дЕ пЕсЕ!Те трябваше да са част от "катарзиса",от "пречистването","връщането на държавността"...бой победен с мафияТА И олигархияТА на Боко...не не,няма други,само единственонайлошия; а също И "изчистване" от продажниците И платените И работещи за мафияТА в "нашите редици"..като разни руменОвци,кадиевци...Поход воден от "смелите рицари" Д.П.,другарката сТанишКО и една екзактна кукла!Еэеххх след като ни бяха върнали държавата,эе какъв живот...Ноо сега мафияТА и олигархияТА в предсмъртен гърч са хвърлили всичко в боя със здравите сили и промиват мозъците на гражданите...и доста от тях им вярват аууу!За това са бушоните в последните дни-Иво Сика,дупетатчетата от дЕпЕсЕ,некои кадри в енергетиката....гърмят се по спешност патроните,да залъжат ако могат и да се задържат!!!
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

2013.06.28 | 18:33

8
ХОРА, ДОКОГА ТАКА ? НЕ ПРЕМИНАХМЕ ЛИ ВСИЧКИ ГРАНИЦИ НА ТЪРПЕНИЕ? ТОВА КОЕТО СТАВА В НАШАТА ДЪРЖАВА Е АБОРИГЕНСТВО. НИКОГА В ДВАДЕСЕТ И ТРИ ГОДИШНИЯТ ПРЕХОД НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ТАКОВА НЕЩО. ДЕПУТАТИ НЕНОРМАЛНИЦИ ДА ИЗЛИЗАТ ПО УЛИЦИТЕ ,ДА РАЗМАХВАТ ПАЛКИ И ДА ПЛАШАТ ХОРАТА. СЛАГАТ НИ МАФИОТ В НАЙ-ВАЖНАТА КОНТРА РАЗУЗНАВАТЕЛНА СЛУЖБА. ВСЕКИ ДЕН НАЗНАЧАВАТ И УВОЛНЯВАТ МИНИСТРИ И ЗАМ. МИНИСТРИ ЗАРАДИ КРИМИНАЛНИ ДОСИЕТА. СТАНИШЕВ , МЕСТАН И СИДЕРОВ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ХИТЛЕР. ПЪЛНИ ИДИОТИ. И НИЕ СИ МЪЛЧИМ.ТРЯБВАЛО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ МИРНО И ТИХО. А ТЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ ,ЧЕ СИ ПРАВИМ ВЕЧЕРНИ РАЗХОДКИ. Е ДОКОГА ТАКА С РАЗХОДКИТЕ? ДОКОГА ТАКА С ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ПРОТЕСТИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ЕДНА НАЦИОНАЛНА СТАЧКА? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ПО ТВЪРДИ ДЕЙСТВИЯ? ДОКОГА ТАКА НАРОДЕ? ДОКОГА ЩЕ НИ ИМАТ ЗА ОВЦЕ? ВРЕМЕ Е ДА ИМ ПОКАЖЕМ КЪДЕ ИМ Е МЕСТОТО НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ.

2013.06.28 | 13:10

7
ДРУГАРИ, КАЛИНКИТЕ СА ПРИ ВАС! ПРИ ГЕРБ НЯМАШЕ ТАКИВА ИЗДЪНКИ! ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.
КАКА

2013.06.28 | 13:08

2
бъркаш сега са пиавици..гледа те в очите лъже те и те хапва за закуска ...те нали всичките от закуските забогатяха ...

2013.06.28 | 13:10

6
Оставка. Абсолютно неадекватни ПЪРЧета! Отивайте си на село с г-н Кутев.
Гамбит

2013.06.28 | 13:08

5
Поне не назначават хора, които нямат нищо общо с енергетиката.

2013.06.28 | 13:08

4
Поредния кьорфишек.Боклуци нещастни.

2013.06.28 | 13:07

1
НАРЕКЛИ ДЪЩЕРЯТА НА КУТЕВ "ЧЕРВЕНА СВИНЯ" В АНГЛИЙСКАТА И НЕЙНИ ПРИЯТЕЛИ СЕ СБИЛИ С ХОРАТА, КОИТО СА И КАЗАЛИ ТАКА. ЯВНО И ДРУГИ ЧЕРВЕНИ СВИНИ ИМА ТАМ, ЕДНО ВРЕМЕ ТАЗИ ГИМНАЗИЯ БЕШЕ САМО ЗА ЧЕРВЕНИ РОБОВЛАДЕЛЦИ, ТАМ БЪЛГАРИ НЕ ПУСКАХА, А ТУРЦИ ПЪК ИЗОБЩО! ЧЕРВЕНИ СВИНИ НЕНАЯЛИ СЕ!

Добави коментар

Водещи новини