GPS - и сателити следят чадърите по плажовете

  • 01 август 2011 14:24

  • 1858
  • 2
GPS - и сателити следят чадърите по плажовете
© Интернет

600 различни нарушения са открити при стопанисване на плажните ивици. Това заяви регионалният министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в Карнобат, цитиран от БНР.

Той съобщи, че нова модерна техника вече следи дали се спазват нормативните изисквания 50 % от плажната ивица да бъде свободна от чадъри и шезлонги.

Имаме и нововъведения. Чрез GPS-и и сателити отгоре замерваме и следим каква част от плажовете са със съответните чадъри и каква част - не. До няколко дни ще демонстрираме тази техника на някои от плажовете, заяви той.

По думите му предстои да бъдат направени вторични проверки, използвайки най-модерни средства.

Приключихме с това някой да се разхожда с метри или ролетки и да мери колко са чадърите, къде са и каква им е площта общо от целия плаж. Всичкото това министерството абсолютно го е компютъризирано, автоматизирало и гледаме отгоре, поясни Плевнелиев.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.08.01 | 17:27

1
Аааааа такаааааа знаете как да задържите туристите и летовниците хахаха като стриктно следите дали плащат и дали ползват или не. Вече и на руснаците им стана ясно, че основната цел на България не е да даде почивка и спокойствие на почиващите, а как да им бръкне по надълбоко у джоба. Ставаме смешни вече, ама то като се гълтат пари и смешни да сме, какво ни интересува нали. хахахааааааа жалка картинка
......

2011.08.01 | 17:27

2
Не си чел внимателно,че няма да следят туристи,а наематели на плажни ивици.

Добави коментар

Водещи новини