Заради къртицата на ЦРУ: САЩ спират еквадорските броколи

  • 26 юни 2013 12:16

  • 2669
  • 1
Заради къртицата на ЦРУ: САЩ спират еквадорските броколи
©

САЩ могат да спрат вноса на еквадорски броколи и рози, пише в. Ню Йорк Таймс.

Вашингтон обмисля да наложи икономически санкции срещу Кито, ако латиноамериканската държава предостави убежище на разкрилия аферата с подслушванията и следене на кореспонденцията бивш служител на ЦРУ Едуард Сноудън. Мярката може да лиши бюджета на Еквадор от 429 млн. годишно. Страната е единствената в региона, която се ползва със статут на облагодетелствана нация и Конгресът може да не продължи срока на действащото споразумение, чийто срок изтича след месец. Експерти предполагат, че Вашингтон може да засили натиска срещу президента Рафаел Кореа чрез съюзниците си в региона, като целта е политическа изолация на Еквадор.

В същото време посолството на Кито в Москва не е коментирало информацията дали правителството в страната е издавало документи за получаване на статут на бежанец на американеца, допълва РИА Новости.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, който вчера пристигна на посещение във Финландия също коментира случая. Той посочи, че американецът все още се намира в московското летище Шереметиево.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2669 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
s

2013.07.10 | 17:13

1
боже тия американци се имат за много страшни и какво няма да купуват броколи че те американците тъпчат ГМО в мак доналдс не им трябва друго за ядене

Добави коментар

Водещи новини