Проектът за отпадане на емблематични творби от учебниците не бил на ГЕРБ

  • 21 юни 2013 14:23

  • 2283
  • 8
Проектът за отпадане на емблематични творби от учебниците не бил на ГЕРБ
©

Бившият заместник-министър на образованието Милена Дамянова твърди, че проектът за отпадане на емблематични творби от учебниците не е бил на ГЕРБ, а на просветното министерство.

Пред БНР Дамянова каза, че не е бил постигнат консенсус по промените в учебната програма по български език и литература.

"Тази програма беше в изключително работен порядък, имаше изключително големи дискусии по мнения на експертите в работните групи и консенсус не беше постигнат. Точно затова не приехме тези програми и оставихме те след това да бъдат довършвани, коментирани и това не е проект на ГЕРБ. Това е проект на Министерство на образованието. Да, процесът стартира през 2011-а година по време на нашето управление и аз не считам, че това не трябваше да се случи, напротив - всички резултати на българските ученици в международните изследвания по грамотност показват, че учебните програми трябва да бъдат коригирани", заяви тя.

Запитана за някои имена от авторите на проектите, Дамянова каза: "Нека на този въпрос да ви отговори министър Клисарова, която в момента разполага с цялата информация по проекта, тя е разпоредила проверката, нека тя да каже кои са учителите, кои са преподавателите от висшите училища, които са включени в екипите по разработването на новите програми по Български език и литература".

По-рано днес министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна излезе с нова позиция, според която отпадане на произведения от български класици няма да има.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2283 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.06.28 | 17:10

8
Аахахах че кой отговаря за това просветно министерство? И тия малоумниците в България ги искат отново на власт, след като техните министри не носят отговорност за министерствата си? Погледне и само антибългарското плямпане на тази. Според нея изучаването на българските национални герои води до слаби резултати на учениците!?!
годо

2013.06.27 | 22:25

7
И да кажа на сегашния и всички бъдещи министри на образованието, забравете за всякакви опити да цензурирате Ботев, всеки опит за това ще срещне категоричният отпор на народа!Всички вие и ние сме преходни, Ботев е вечен!
dido

2013.06.27 | 10:13

6
а бе стига с тези извинения. много е лесно да плюеш и после да се извиняваш. защо първо не направите проверка и тогава да говорите, а най-хубаво е направо да се махнете, защото аз не виждам специалист който да е на мястото си
министър Клисарова

2013.06.27 | 10:13

5
Упс! изСВИНЯваме се...пак
айде бе!

2013.06.27 | 10:09

4
То това просветно министерство да не би да е било на марсианците! Толкова сте жалки всички от ГЕРБ с вечните си гафове и непрекъснатото вайкане, оплакване, че някой друг ви бил виновен! Какво свършихте за 3,5 г.? Какво изпълнихте от програмата си? Излъгахте хората, които гласуваха за вас с ндежда за промяна - ето това направихте!
Nal tai

2013.06.27 | 10:09

3
На последните избори всички баха - „Анти Бойко“. ЗАЩО? Воглаве със Станишев, и Костов, и Кунева, и Соломон Паси, и Волен, и Доган, и Каракачанов, и Витков, и Слави Бинев, и т. н. ЗАЩО? - Затова гласувах за ГЕРБ и пак ще гласувам. Да не ми сравняват Бойко Борисов със Станишев, Местан, Доган и Волен! Не, не приемам такива сравнения! Бойко и Цветанов са политически кокичета и пролетта ще дойде! Защо г-н Костов не направи лустрация 1997г - така е било договорено. При него бяха и Сидеров – главен редактор на вестник „Демокрация“, и Орешарски, и Богомил Бонев, и Бисеров и Цонев и т. н. - т. е. всичко вече ни е ясно, няма дясно, то е нагласено! Преди гласувах за СДС и ДСБ, но като видях как всички се нахвърлиха срещу Бойко Борисов - подкрепих ГЕРБ!

2013.06.25 | 23:45

2
То за Бсп сигурно Герб е виновен и за аварията в Чернобил,нямам думи вече...

2013.06.24 | 00:50

1
Бойко много е горещо и слънцето много пече ако разхладиш малко ще ти бъдем благодарни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини