Граждани събраха 2074 лв. в помощ на семейството на Надежда Минчева

  • 20 юни 2013 11:27

  • 2942
  • 0
Граждани събраха 2074 лв. в помощ на семейството на Надежда Минчева
©

Сумата от 2074 лв. събраха на благотворителния концерт в помощ на семейството на убитата Надежда Минчева от Исперих, който се проведе снощи в залата на читалището в града.

В спектакъла, организиран от приятели на почерненото семейство, се включиха театралната школа към читалището и местни таланти. На сцената излязоха и танцьорите от разградската формация "Феникс", както и певеца Денис.

В благотворителната проява се включиха хора от всякакви възрасти, имаше и такива, които само се отбиха да дарят пари без дори да влязат в залата, проявявайки своята съпричастност. Сред дарителите беше и кмета на община Исперих Бейсим Басри, който дари 200 лв. лични средства.

Надежда бе убита през април, като за престъплението бе задържан бившият й приятел. След жестоката смърт на 19-годишното момиче семейството бе сполетяно от нова беда. Пожар изпепели покрива на къщата, както и голяма част от сградата и покъщнината. След инцидента приятели и състрадателни хора от града откриха банкова сметка за подпомагане на семейството.

В момента текат строителни дейности по покривната конструкция на къщата на семейство Минчеви. Местни фирми са помогнали с работна ръка и строителни материали. Общината също се присъединява към дарителската кампания, като от ръководството призовават всеки, който има възможност, да помогне с каквото може на семейството.

Последвайте канала на

2942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини