Ердоган обвини банкерите за протестите в Турция

  • 19 юни 2013 15:08

  • 2349
  • 4
Ердоган обвини банкерите за протестите в Турция
©

Докато правителство се опитва да потуши протестите в Турция, като открие който стои зад тях, една група се появява в почти всеки списък на заподозрените – банкерите, коментира агенция Блумбърг.

Първоначално, през първата седмица след избухването на антиправителствените протести, турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обвини така нареченото „лоби на лихвените проценти”. Министърът на икономиката Зафер Каглаян пък заяви, че финансистите „кръвопийци”, които се опитват да повишат лихвените проценти, са допринесли за формирането на протестното движението в страната.

Тази реторика възниква в страна с предимно мюсюлманско население, в която много хора все още помнят главоломно високите лихвени проценти, които отслабиха икономиката при управлението на предшествениците на Ердоган.

Последвайте канала на

2349 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gategoiko

2013.07.11 | 09:45

3
тоя стана бетер като тиквоча, все някой друг му е виновен.ама ще му резнат главичката все някога
Ivan

2013.07.11 | 09:46

4
gategoikooooo takiv SULTAN vseki iska da si ima No: Na 1000 godini edin pit se pojavjava takiv kato Erdogan.
Ivan

2013.07.11 | 09:45

2
gategoikooooo takiv SULTAN vseki iska da si ima No: Na 1000 godini edin pit se pojavjava takiv kato Erdogan.
ТАШАКТИВИСТ

2013.07.05 | 17:44

1
Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ? Подпишете петицията за сваляне на имунитета на Болен Шмиргелов. Достатъчно е да напишете в google "За сваляне на имунитета на Волен Сидеров". Моля, кажете на възможно най-много хора за тази петиция. Колкото повече са подписите, толкова повече внимание ще получи петицията от медиите и отговорните лица.

Добави коментар

Водещи новини