Кенгуру-беглец тормози черешова градина

  • 19 юни 2013 07:15

  • 6022
  • 1
Кенгуру-беглец тормози черешова градина
©

И в тези бурни дни, вместо политически страсти, в няколко пловдивски села имат съвсем други главоболия. Избягало кенгуру вдигна на крак регионалната инспекция по околната среда и водите, въпреки че при тях не се води на отчет подобно животно.

За последно представителят на австралийската фауна е видян в черешова градина до село Брестник. Хората все още не са преброили дивите кенгура в района. Слуховете увеличават броя им всеки ден, разказва БНТ.

"В черешите обикалят два броя, ама къде са сега - не знам. Никой не знае къде са. Череши ядат, каквото набарат от това, което хората берат щайги - майги. От там ядат", разказва Мехмед Велиат.

В черешовата градина се крие кенгуруто-беглец. Преди малко местни хора са го видели да скача към параклиса, който се намира на 200 метра надолу.

Местните жители все още не са решили твърдо дали да направят хайка за неканения гостенин, който обикаля мерата на Брестник. Въпреки това упорито се разпространява информацията, че за всяко заловено животно с произход Австралия има обявена награда от 2000 хиляди лева.

"Не съм чул. Аз съм ловец, ама така си правим майтапи тука", споделя Никола.

Много от берачите на череши не са и чули за екзотичното животно, бродещо в местните горички, защото по цял ден се опитват да изпълнят нормата.

От утре в насажденията край Марково, Брестник и Белащица на лов за кенгуруто тръгва специализирана група от обучени хора.

Последвайте канала на

6022 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ne zmam

2013.06.23 | 19:03

1
Сладур бе...xD

Добави коментар

Водещи новини