Хванаха контрабандни цигари в София

  • 17 юни 2013 13:55

  • 1698
  • 2
Хванаха контрабандни цигари в София
© Булфото

Столични полицаи иззеха контрабандни цигари и нарязан тютюн без акцизен бандерол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на започналата на 3 юни полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол служители от СДВР всекидневно извършват проверки на всички пазари на територията на столицата за установяване на амбулатни търговци, разпространяващи противозаконно тютюневи изделия. В резултат на предприетите действия до момента на територията на Женския пазар, пазарите „Димитър Петков”, „Красно село”, „Люлин” и базар „Росица” са задържани 41 нелагални търговци. На деветима са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл.234 от НК, а на 15 е наложена административна санкция „Акт за установяване на административно нарушение” в размер на 1000 лева по Закона за акцизите и данъчните складове. Други 17 разпространители на папироси са предупредени с протокол по чл.56 от Закона за МВР. От полицията предупреждават, че вече има установени мнжество измами на територията на Женския пазар. В района напоследък са се появили група мъже, които със съдействието на съпругите си, извършват измами на граждани. Изградили са схема на работа, при която обещават исканите от клиента цигари и под предлог, че има много полиция, взимат парите предварително и изчезват по най-бързия начин изчезват.

Само през вчерашния ден в полицията са задържани трима мъже, превозвали 18 чувала нарязан тютюн без необходимите документи. На 16 юни около 17.15 часа служители на сектор "Престъпления по пътищата" - СДВР спрели лек автомобил „Форд Галакси” с видинска регистрация. Колата шофирал П.П. на 32 години, с него пътували О.О. на 29 години и Б.Ц. на 53 години, и тримата роднини от Видин. Автомобилът се движел по автомагистрала „Тракия” в посока от Пловдив към София. При последвалата проверка в багажника на спряната кола полицаите открили 18 чувала с около 270 кг нарязан тютюн, годен за пушене. Водачът и пътниците не могли да представят никакви документи за акцизната стока. Тримата са отведени в Осмо районно управление и са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 от НК. Предстои доклад на материалите по случая в прокуратурата. Ден по-рано, в Пето районно управление са задържани четирима продавачи на цигари без бандерол и двама с нарязан тютюн. На 15 юни при съвместна проверка на столичния „Битпазар”, извършена от служители на отдел ”Противодействие на икономическата престъпност” при СДВР и колегите им от Пето районно управление били установени четирима продавачи на нелегални цигари.

Полицаите иззели 170 кутии от акцизната стока, а нарушителите са отведени в районното управление с полицейска мярка до 24 часа. На задържаните са съставени Актове за установяване на административно нарушение на стойност по 1 000 лева. На 16 юни, във връзка с противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, полицейските служители направили проверка и на пазара при с. Горни Богров. За 24 часа в Пето районно управление са задържани двама мъже. При проверката от единия са иззети 5 кг нарязан тютюн, а от другия 6 кг от същата стока без документи. По случая срещу двамата има образувано досъдебно производство и предстои доклад в прокуратурата.

Последвайте канала на

1698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
цецу шлифера-ИДИОТ

2013.06.19 | 04:47

2
А в красна поляна. столипиново. факултето. филиповци бе КАЛЪФИ.що не пипате мангалите на пазара. а ???

2013.06.17 | 16:20

1
Айде,сега откъде пари за протестиращите?Бойко и Цвъки трябва да ходят до офшорните зони да теглят,че да платят на професионалните лумпени

Добави коментар

Водещи новини