ЕНП: Силовото управление на ДПС и БСП не е алтернатива на ГЕРБ

  • 17 юни 2013 12:43

  • 2361
  • 5
ЕНП: Силовото управление на ДПС и БСП не е алтернатива на ГЕРБ
©

Безсилието на изпълнителната, законодателната и президентската власт в рамките на последната седмица е ярка демонстрация, че изборите не промениха характера на властта, а оставиха олигархията на власт, въпреки формално проведените демократични процедури, обявиха от Единната народна партия.

Както и преди сме заявявали, мутромилиционерската олигархия не подава оставка, а само сменя носителите на своите интереси. Алтернативата на силовото управление на ГЕРБ не е силово управление на ДПС и БСП. ЕНП от самото си създаване e посочила тази язва в управлението на обществения живот. И винаги, до ден днешен, сме предпочитали морала пред краткосрочния успех и зависимостта от корпоративни интереси.

"Ние няма да приберем привържениците си от площадите, докато гражданите не получат ясни гаранции, че властта ще се упражнява от тяхно име, а не от името на задкулисни финансови кръгове, които до този момент гарантират мизерията и корупцията в страната", заяви председателят на ЕНП Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност. Според нея спешно, в диалог с партиите и неправителствения сектор, трябва да се създаде почтен избирателен кодекс, да се намалят субсидиите, слагайки ограничения за максималната допустима стойност, и да се увеличат шансовете за подкрепа на по-малки и нововъзникващи субекти.

ЕНП е категорично против назначаването на вицепремиер по сигурността, вместо спешно да се назначи икономически вицепремиер. Считаме за историческа необходимост да се създаде десен блок, на база на партиите, носителки на демократични ценности, които без комплекси да поемат своята отговорност за модерното развитие на България. Извън енергийната зависимост от Русия и заедно с представителите на малкия и среден бизнес и интелигенцията, именно Новата десница трябва да разчисти пътя за проевропейското развитие на страната ни, подчертават от партията.

Последвайте канала на

2361 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
007

2013.08.11 | 22:07

5
Ти коя беше ма мухло.? Евреиска гад.
Атака Пловдив

2013.08.11 | 22:07

4
Скрий се, менте ,ти си никоя

2013.06.17 | 19:47

3
все пак трябва да се даде шанс, Орешарски си призна за грешката, да се хващат за работа, Бойко колко грешки направи?хиляди сигурнно

2013.06.17 | 15:23

1
Няма база за сравнение. Който не го разбира, си е за негова сметка. Това не е просто грешка. Грешка беше например предложението на архитекта. Това сега е потъпкване на демокрацията. 3 души решили. Извиване на ръце даже и на собствената парламентарна група.

2013.06.17 | 17:14

2
Не трябва да се допуска дестабилизация на държавата, защо не отридоха и пред централите на ДСБ? На ГЕРБ? Всички са виновни

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини