Ердоган призна: Аз наредих Гези да бъде прочистен

  • 17 юни 2013 06:37

  • 2373
  • 3
Ердоган призна: Аз наредих Гези да бъде прочистен
©

Вторият проправитерлствен митинг на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Истанбул премина под мотото „Уважение към волята та народа”, информира телевизионният канал NTV. В митинга взеха участие стотици хиляди от цялата страна. Под бурните аплодисменти на множеството премиерът Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че лично той е дал указания да бъде разчистен паркът „Гези” и районът на площад „Таксим”. Ердоган обясни, че това е „негово задължение като министър-председател”.

Турският премиер се закани, че ще бъде „потърсена сметка от хотелите, които са доставяли храна за протестиращите и са им оказвали всевъзможна подкрепа” и обеща да бъдат разследвани „лицата, осъществяващи провокации в социалните медии”. Ердоган обясни, че вече много ясно се вижда „ролята на финансовото и лихварското лоби” в Турция, обвини собствениците на хотели, които „приютяват терористи” и нападна световните медии и Европарламента (ЕП). „Тези световни медии, този ЕП не виждат какво става в Сирия. Не виждат реките от кръв в Сирия, ужасите и насилието в Сирия.

Тези медии и ЕП не виждат убийствата в Палестина. Не виждат това, което става в Ивицата Газа. Те постоянно се интересуват единствено от Турция; естествено възходът на Турция през последните 10 години дразни и подстрекава определени кръгове. Не могат да се примирят с мисълта от къде тръгна Турция и до къде достигна в наши дни. Дразни ги, че националният доход на глава от населението достигна 10 500 щатски долара. Те именно заради това са толкова обезпокоени и нервни. Ако някой иска да види фотографията на Турция; ако иска да види истината, независимо от световните медии – мястото му е тук, да дойде и да види тази внушителна гледка днес в Истанбул.” - думи на Ердоган, цитирани от NTV.

Последвайте канала на

Novini.bg
2373 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДОЛЕН ДОМУЗ РЯЗАН

2013.07.02 | 10:59

3
Мазен фес-ПУКНИ!!!
19

2013.07.02 | 10:59

2
Долен,прост,смотан гявур....

2013.06.19 | 21:57

1
napravo primer za 4ovek edinstveni deto kazva za Izrael i za cionistite 4e tuk nqma da upravlqvate

Добави коментар

Водещи новини