Няколко хиляди се вдигнаха на протест срещу Пеевски (обновена + галерия + видео)

  • 14 юни 2013 18:41

  • 30731
  • 243
Няколко хиляди се вдигнаха на протест срещу Пеевски (обновена + галерия + видео)
© Булфото

Няколко хиляди граждани излязоха на площада между Министерски съвет и президентството на протест срещу избора на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за ръководител на ДАНС. Дори проливният дъжд, който се изсипа над столицата, не ги спря да изразят своето недоволство, предаде репортер на novini.bg.

Те се организираха в социалните мрежи. 

Протестиращите носят българското знаме. Много от тях са изготвили плакати, които гласят: "Господа депутати, народът или групировките - изберете сега!". "Вън Пеевски от ДАНС"; "Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в затвора". Недоволните граждани скандират "Оставка!", "Червени боклуци, измитайте се от тук!"; "Пеевски в затвора"; "Долу БСП!"; "Ето сега е мафия!".

Много граждани са си сложили на лицата маски с изображение на прасе, носят снимката на Пеевски, зачертана с червен кръст.

Сред протестиращите има и представители на Движение България на гражданите. Те обявиха, че държат на предсрочни парламентарни избори. Държат да бъде потърсена наказателна отговорност от Делян Пеевски от времето, когато е бил зам.-министър. Той трябва да бъде съден, категорични са те.

Районът от Шератон до Партийния дом е отцепен. Има полиция и жандармерия на мястото.

Отново заваля проливен дъжд, но хората казаха, че ще останат на протеста. Снимки можете да видите ТУК!

Въпреки, че е обявен като мирен протест, се хвърлят пиратки и бомбички по сградата на МС.

Малко след 20:00 ч. множеството тръгна към Народното събрание.

Протестиращи заплашиха, че блокадата на НС ще продължи и през следващата седмица. Наред с това ще бъде блокиран и МС и няма да бъдат допускани депутатите да ходят на работа. Един от демонстрантите обяви, че Народното събрание вече му прилича на тоалетна, а Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е кукла на конци.

По сградата на НС бяха хвърлени няколко ролки тоалетна хартия.

По-голямата част от групата протестиращи пред парламента се отправиха към Орлов мост и движението в района е блокирано. Пред НС протестът се задържа около час. Там сградата беше освирквана, имаше скандирания "Оставка" и "Мафия".

Пред Народното събрание остава засилено полицейското присъствие.

Последвайте канала на

30731 243

Свързани новини

Коментари 243

Добави коментар
Петрова

2013.06.17 | 19:21

236
"Няколко хиляди излязоха на протест"... Да, около 15. Засега.
Непротестиращ

2013.06.20 | 23:07

243
Що не излязоха да протестират когато Цветанов сменяше самолично шефове на ДАНС и други служби безконтролно. Е сега дойде време да си плати тарикатлъците.

2013.06.16 | 00:28

226
Абе да ти кажа точно с прибирам от протеста в Пловдив и поне 1000 човека си имаше...
realist

2013.06.20 | 23:07

242
НЕ СЕ ЛИ ВИЖДА КОЙ КЛАТИ ДЪРЖАВАТА ОТ СТРАХ ? ТОВА Е ГЕРБ И НЕУСПЯЛИТЕ ПАРТИИКИ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА. ТА ТЕ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН ВИКАХА ОСТАВКА И КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ. Е, ТОВА Е ИЗБОРА НА НАРОДА И ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВА.ГОСПОДИ,КАКВА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ, ПРОКЛЕТИ БЪДЕТЕ РАЗРУШИТЕЛИ НА МИЛАТА НИ РОДИНА.
DDD

2013.06.20 | 23:06

241
ДОКАТО ИМА МРЪСНИ ДУПЕДАВЦИ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ В БЪЛГАРИЯ НИЩО ДОБРО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ГЕРБ ЩЕ КОМАНДВА ПАК КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ НО ТИЯ МУТРИ НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСНАТИ ДА НАЛАГАТ ПОЛИЦЕЙЩИНА В ТАЗИ СТРАНА.ЩОМ ИСКАТ ВОЙНА ЩЕ Я ИМАТ.
REALNIA

2013.06.20 | 23:06

240
НЕ ИСКАМ ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НОВИ ИЗБОРИ ПО СХЕМАТА БОЙКО БОРИСОВ-РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ-СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО-ФАЛШИФИКАЦИЯ. ДА СПРАТ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ЗАЩОТО СТАВАТ СЪУЧАСНИЦИ НА БОЙКО, АКО НАИСТИНА НЕ СА?
Драгунов

2013.06.20 | 22:19

239
Ей админа,ако ми паднеш помисли си виж ми ника.Само един ще ти пусна задето ми затри коментара.
1

2013.06.17 | 19:27

238
до 262 МАНГАЛ шамар с лопата ял ли си само да те намера и си при алах МАМА ТИ МРЪСНА.
Махруд

2013.06.17 | 19:22

237
Доган е един и няма по-велик от него. Това ни е в кръвта - да завладяваме и да управляваме.
кирил

2013.06.17 | 19:21

235
Махруд, в мен пък тече малко нещо руско-славянска кръв, та ми е в кръвта да натиквам турчоля в Босфора и да се разхождам като победител из Цариград! Та...внимавай с кръвните навици!!!
Иван

2013.06.17 | 19:20

233
ЕЛА ДА МЕ ЗАВЛАДЕЕШ БЕ ЦИГАНИН СМРАДЛИВ ДА ГО ТУРЯ НА МАЙКА ТИ ЦИГАНСКА В УСТАТА,И АЛАХА ТИ ДА ШИБАМ.ЗАВЛАДЯВАТЕ САМО ГОЛИЯТ МИ К*УР.ДО КРАК ЩЕ ВИ ИЗБИЕМ ЧИТАШКО-ЦИГАНСКИ СМРАДОВЕ.

2013.06.15 | 22:32

223
Малко по малко излизат на яве истините за манипулациите на БСП в конбина с ДПС за изборите и завземане на властта за да си върнат изгубените позиции в държавата.За мен кукловода който дърпа конците е Доган.Добър ход беше направен с бюлетините и ТВ7 с участието на БАРЕКОВ.Този ход беше добре измислен като за бюлетините имаха подкрепа и от Цацаров за да пусне съобщение в дена на изборите че е наистина има иззети 10 палета с бюлетини и така потвърди казаното от Бареков.Видя се и какво се случи в парламента и по какъв начин си осигуриха кворум за да вземат властта и да направят правителство.Сега е наред превземането на всяка институция и държавата за да могат да си върнат загубените позиции които ГЕРБ и беше отнела.Ако е имало грешки направени от ГЕРБ и по скоро от Борисов това беше недоразумението Дянков и крадливия предател Найденов но във всяко стадо има и мърши.Друг проблем беше и грешката Цветанов да стане шеф на МВР защото сега е много лесно да се обстрелва и да се изкарва виновен за всичко.Не казвам че и ГЕРБ не са правили далавери но те са бели кахъри сравнени със злините причинени от БСП и ДПС.Та да се върнем на думата ГЕРБ колкото и зле да управляваха бяха започнали борба с фирмите на БСП и ДПС затова и беше този рев по всички медии.Най много ги заболя за Белене и защото искаха всичко да се направи по управлението на ГЕРБ и после да излязат сухи от водата.Да ама не господа от БСП и ДПС.Сега стъпка по стъпка ще излизат на яве истините за манипулациите ви.Затова и Бойко се смееше на наглостта ви да назначите Делян Пеевски за шеф на ДАНС защото вие сами се убивате и разкривате намеренията си за които иззехте властта.Сега Пеевски никой няма да го възпрепятства да вземе властта над фирмите в цигарения бизнес заради които беше изгонен от Станишев, съден и оправдан поради липса на достатъчно доказателства(което знаем как става щом си плащаш).Продължавайте в същия дух и до никъде няма да стигнете.Лаком гъз глава затрива.
кирил

2013.06.17 | 19:21

234
А смяташ ли, като излизали тези работи, че те могат да скрият престъпното минало на Бойчо, неговите поръчкови действия при предишните му господари от БСП и НДСВ и...какво сега - бойчо направил социалистическа революция срещу капиталистическите си господари от БСП? И?...Знаеш ли как не ми се живее отново като по Тодор Живково време, когато всички работехме за народа и мовека от народа, пък си и знаехме, кой е този "човек от народа"??? Знаеш ли как Бойчо въведе такса, за всякакъв вид бизнес, платима само на него??? Ако не знаеш, сега разбираш ли как фалира голяма часта от българския бизнес и се стигна до 33% безработица??? Та да знаеш - не е виновна само глупостта и некомпетентността на Дянков, навиците на Бойчо да е "капо ди капи" с помоща на...ама почти главореза му Цецо Цвенатов!!!

2013.06.17 | 19:20

232
ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

2013.06.16 | 00:28

225
В защита на Пеевски и гъзолизците му ли?
ХАЙДЕ,ЗЛАТНИ КАРАКУДИ,ХАЙДЕ!!!

2013.06.17 | 12:48

231
Почти половин век ви въртят на "чекръка" и все още не се усещате,че всичко опира само до ПАРИ И ВЛАСТ!-Политическото ни късогледство и нашенският бабайтлък,ни вкарват в схеми,удобни само за тях.Независимо с какъв цвят са.Разпиляваме си гласовете нахалост,по разни файтон-партии.Другата половина ходи да сади компир и зелье,или събира левчета цяла година за пица и цаца на морето.По този 'левашки" начин вече 20 години осигуряваме централна роля на ДПС,защото техният електорат е железен.После турците били виновни.Ами наврете ги в ъгъла на парламента с масово гласуване.Когато нямаш балансираща власт,в рамките на 2-3 парламента,губиш електоралната си подкрепа.Елементарно!Другото важно:Хората протестират за социални промени веднага,а ние-когато опре ножа до кокал.Защо забравяме тока,парното Водата.Или пак през зимата ще подрипваме по площада.Сега му е времето-сега!Докато е топло и има домати и хляб.Те ни заглавичкват с техните боричкания,но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: ТОК(ЕРП-тата,ВОДА и ТОПЛОФИКАЦИЯ)са тема ТАБУ за целият парламент.Явно тази огромна яма тъпкана с милиарди не може да се зарине.Много хора са лапали милиони,но и ангажиментите им са за милиони.А вие си скачайте пак-докато не дойдат следващите стари хиени и нови гладници.Ще ви забъркат пореден миш-маш парламент и познатият рефрен...НАРОДА ТАКА РЕШИ,ЗАТОВА ЩЕ СЪСТАВИМ КОАЛИЦИОННО ПРАВИТЕЛСТВО!!!Гламав,и загубен народ!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини