Министърът на образованието: Не трябва да правим грешки

  • 13 юни 2013 17:32

  • 2094
  • 3
Министърът на образованието: Не трябва да правим грешки
©

"Утре ще бъдат известни зам. - министрите. Единият зам. - министър в Министерство на образованието ще бъде г-жа Мукаддес Налбант. Другият все още не го знам", съобщи в ефира на предаването "Лице в лице" по БТВ проф. д-р Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна.

Тя призна, че поста на министър на образованието е изключително отговорен. "Не бива да се допуска грешка. Това, което направим сега, ще има отражение в следващите 10, 15 и дори 20 години", каза Клисарова.

"Искам да стимулирам училищата в онези малки населени места, където децата, които са 1 клас дори не знаят български език", заяви министърът. Тя припомни, че с делегираните бюджети големите училища имат пари за разлика от малките.

Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна призна, че има изключително голям проблем с учебниците. Тя заяви категорично, че не може да има по един предмет 11 учебника, както е сега. По думите й, естествено изключително важно е учебниците да са написани на разбираем език. "Няма нужда да правим учебници, които мама и татко да четата", добави Клисарова.

Образователната министърка е категорична също така, че българските деца са грамотни. Според нея проблемите са, че не се учат децата да мислят и да правят анализи. "Много е важно да накараме децата да разсъждават и да мислят", заяви Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.31 | 17:39

3
Малки училища не бива да има. С малко пари не се постига качество. Обединете малките училища и дайте възможност там да има качество. Иначе никаква реформа не може да стане.

2013.06.24 | 21:03

2
Да махнат директорите назначени от ГЕРБ
клисарова-МНОГО СИ ГНУСНА

2013.06.21 | 23:32

1
Тоя дпсАРСКИ боклук Клисава да си заминава заедно с мукадесата налбант халва-искат да ни потурчат!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини