Задържаха парфюми менте на Капитан Андреево

  • 12 юни 2013 13:53

  • 853
  • 0
Задържаха парфюми менте на Капитан Андреево
© Булфото

Митническите служители на Капитан Андреево задържаха 2218 парфюми и тоалетни води със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Това съобщиха от Агенция „Митници”.

Фалшивите аромати са имитации на 20 различни световноизвестни марки като по-голяма част са на Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана. Пазарна стойност на задържаните продукти е над 220 000 лева.

Парфюмите и тоалетните води са открити тази нощ при проверка на лек автомобил с полска регистрация пътуващ от Турция през България за Полша при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост. Пред митническите служители шофьорът на колата, полски гражданин, декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че стоката е имитация на световноизвестни марки.

В изпълнение на Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения ще бъдат уведомени правопритежателите на световноизвестните търговските марки.

Над 41 000 парфюми и тоалетни води са задържани от началото на годината до сега от служители от Митница Свиленград. 9 519 от тях са задържани при прилагане на Закона за марките и географските означения. 31 700 опаковки с аромати са задържани във връзка със съставени актове за митнически нарушения, 30 000 от които бяха задържани в началото на годината на при рекорден удар на Митница Свиленград срещу контрабандата на парфюми.

Последвайте канала на

853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини