Пълните самопризнания на Заека взети под натиск?

  • 10 юни 2013 18:31

  • 4583
  • 6
Пълните самопризнания на Заека взети под натиск?
©

Пълните самопризнания за убийството на Мирослава са взети под натиск. Такива съмнения изразиха и двете страни по процеса, който започна в пернишкия окръжен съд, предаде Дарик радио.

Адвокат Диана Ангелова, която защитава единствения обвиняем за убийството - Марио Любенов, обясни, че недоумява как Любенов е взел решението да признае вина, която през цялото време е отричал. По думите й някой има интерес процесът да не бъде разгърнат докрай и да приключи по „удобен" начин. Единственият обвиняем за убийството на Мирослава, който през всички месеци на разследването категорично твърдеше, че не познава момичето и не е участвал в подготовката на отвличането и убийството й, е признал вината си, само защото не вярва в независимия съдебен процес. Така Любенов е аргументирал неочакваното си решение няколко дни преди началото на процеса. Напълно възможно е някой да е оказвал системен натиск върху Марио, заяви адвокатът му Диана Ангелова. Разследването на престъплението е белязано с пропуски и неясноти от самото начало, коментира още адвокат Ангелова.

Майката на убитата Мирослава - Емилия Николова също смята, че решението на Любенов прикрива чужди интереси, в замяна на по-лека присъда: „При една доживотна присъда няма начин да не си каже каква е историята. Може би някой да му е платил, признава се за виновен, ще му дадат някаква минимална присъда, след това ще излезе и ще си живее животеца".

Последвайте канала на

Десислава Станева
4583 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Golf

2013.06.13 | 18:06

5
Днес цецо бързо, бързо обяви, колко е доволен от развръзката. Да не се окаже, че пак е използвал влиянието си за да стигне делото дотук и да си пише поне една червена точка?
Един от многото бедняци.

2013.06.13 | 18:06

6
До Б.Борисов Кучето дали си е изяло телешката пържола.Ако не е, дайте я на мен.Умирам от глад.Не съм си плащал тока и парното.Спряха ми водата.
Тигър

2013.06.13 | 18:06

4
Само преди година, в Скравена имаше случай, на момче изтезавано с електрошок в полицията. Тогава цвъки защити служителите си и изкара едва ли не момчето виновно. Вече свързано с герб не може да ме учуди.
Ал

2013.06.13 | 18:05

3
Ама разбира се, че под натиск. Кога ще престанете да пишете глупости. Нали не мислите, че до самопризнания се стига чрез молби? "Моля ти, се бе момче, кажи си!" Смешна работа..........Или си мислите, че съвестта на убийците, грабителите, изнасилвачите и наркопласьорите проговаря като видят униформен служител? Не говоря за побои и телесни повреди върху задържаните, но при разследванията е нормално да има натиск. Натиск има върху пострадалите и свидетелите, нормално е да има такъв и върху заподозрените, пък бил и той и психически. Нама как да се постигне относително спокоен начин на живот за спазващите закона граждани, ако целокупния народ не е съгласен да се лиши минимално от конституционните си права в интерес на общото благо. така е когато има общество, трябва да се търпят и негативи, спазват се права има и задължения. Който не иска да се съобразява и да му бъдат накърнени "правата"-моля, ходом марш към гората...Писна ми да слушам за правата на престъпниците, за правата на кучетата, проявяваме хуманизъм към животни. "Хуманизъм" - човеколюбие, нека ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗА ПРАВАТА НА СПАЗВАЩИЯ ЗАКОНА ЧОВЕК! Моля проявете човеколюбие и към нас!

2013.06.13 | 18:05

2
толкова вярвам в това самопризнание, колкото и в самоубийството на другия обвиняем ( с белезници по време на обиска на апартамента му, в присъствието на полицаи) ...
haho

2013.06.12 | 19:07

1
да бе да под натиск

Добави коментар

Водещи новини