Значителни движения при курса на йената

  • 10 юни 2013 09:19

  • 839
  • 0
Значителни движения при курса на йената
©

Основен акцент по време на петъчната сесия бяха данните за пазара на труда в САЩ, където бе отчетен ръст на заетостта в неселскостопанския сектор с 175 хиляди работни места. Това изведе борсовите индекси на зелена територия, давайки поредния позитивен сигнал за възстановяването на щатската икономика, обяви Емил Петров, цитиран от БНТ.

Широкият S&P 500 добави 1,28% към стойността си, воден от индустриалния сектор, който се повиши с близо 1,7%. Страховете около евентуално ограничаване на програмата за вливане на ликвидност на ФЕД за момента остават на заден план, след като общата безработица в страната остава относително висока при 7,6%.

Европейските индекси също приключиха деня с повишения след доста волатилна сесия. Възвръщащия се апетит към рискови активи доведе до разпродажби на дълговия пазар, където доходността по 10-годишните трежърита достигна 2,17%. На валутните пазари еврото отбеляза лек спад до нива около 1,32 долара за евро, докато британския паунд загуби 0,25% до 1,5555 долара за паунд.

Във фокуса на валутните трейдъри отново бяха кросовете на йената, където се наблюдаваха значителни движения. Липсата на ясно послание в изявленията на министър-председателя на Япония по отношение на водената монетарна политика на обезценка на йената, разколебаха пазарните участници.

Доларът достигна най-ниската си стойност спрямо йената за последните три месеца.

Златото поевтиня на международните пазари с над 2% до нива около 1383 долара за тройунция. В същото време петролът поскъпна до нива около 96,25 долара за барел.

През тази седмица се очакват заседанията на Японската и Новозеландката централна банка, които ще се проведат съответно във вторник и сряда.

Последвайте канала на

839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини