Адвокати масово отказвали да представляват майката на Мирослава

  • 08 юни 2013 07:33

  • 8892
  • 4
Адвокати масово отказвали да представляват майката на Мирослава
©

Столични адвокати масово отказали на майката на убитата Мирослава Николова от Перник да я представляват по делото срещу единствения обвиняем за престъплението Марио Любенов-Заека.

Процесът започва в понеделник и в началото е насрочен да продължи 3 поредни дни.

"Ходихме в няколко кантори и всички, като чуят за какво дело става въпрос – ни отказваха. Само една адвокатка ни обясни причините за това с думите, че е по-лесно да е защитник на Марио Любенов, отколкото на нас, полицията така е замазала разследването”, разказа пред "Монитор" майката на убитото момиче Емилия Шумкова. Тя си е взела отпуск, за да може безпроблемно да присъства на съдебните заседания, а един от адвокатите, към които се обърнала, я посъветвал да не се явява.

В крайна сметка в понеделник в съда трябва да отиде адвокат от Кюстендил. "Той е запознат с материалите по делото, преди заседанието ще му дам пълномощно. Дано да дойде“, допълни почернената жена.

Тя разказа още, че числото на свидетелите е набъбнало над 200 души. "100 от тях да са приятели и познати на Мирослава, другите са почти целият пернишки кримиконтингент. Не знам доколко всички те ще са полезни за разкриването на истината. Хора ми казват, че са получили призовки да бъдат разпитани като свидетели. Какъв свидетел е човек, който ще каже в съда: „Познавах Мирослава, пихме кафе заедно, видяхме се еди-къде си. Това не е свидетелство за нещо, свързано с престъплението!”, чуди се Емилия Шумкова.

От десетките папки с материали по делото тя цитира резултатите от гласова експертиза в чужбина на телефонния разговор между мъж и дъщеря й Ели ден след отвличането на Мирослава. В него похитителят иска откуп за момичето. „Продължителността на разговора е 32 секунди и това време не било достатъчно, за да се каже дали това е гласът на Марио Любенов. Друга експертиза в чужбина не знам да е правена”, обясни майката на убитото момиче. По въже, намерено в гаража на Заека обаче, има следи от Мирослава, припомня почернената жена.

Тя е готова да застане очи в очи с Любенов. Надява се прокуратурата да успее да защити обвинението в съда, но нищо не може да утеши болката й, че детето й го няма. Като видях как адвокатите ни отказват, вдигнах ръце,
каквото излезе – това каза още Емилия Шумкова.

„Делото е с голям обем и фактическа сложност“, коментира пред „Монитор“ окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, който е един от двамата прокурори в процеса. Те са готови да докажат в съда, че Марио Любенов е участвал в отвличането и убийството на 17-годишното момиче.

Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. вечерта в миньорския град. На 12 януари 2012 г. перничанинът Стойчо Стоев – Чочо направи самопризнания, че са извършили престъплението заедно със Заека и след като тялото на момичето бе открито, той се самоуби в дома си в центъра на града, докато антимафиоти се гласяха да правят обиск. Така Любенов стана единственият обвиняем за престъплението. Майката е твърдо убедена, че има и други замесени в убийството на дъщеря й.

Последвайте канала на

Весела Найденова
8892 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
komentator

2013.06.12 | 18:39

4
Срам за перничаншките адвокати--
Наско

2013.06.11 | 12:38

3
Самопризнания, въже с кръвта на жертвата, няма как да се измъкне изрода му гаден. И както куките ги обичат такива...

2013.06.11 | 12:38

2
Ми очевидно не им се иска да се самообесят след това ;))) както го направиха ммого други захванали се с дела в които са намесени политици, мафиоти и други известни и неизвестни изверги.

2013.06.11 | 11:30

1
ами да бяха заключили всички свидетели на обвиняемия накуп след като са кримиконтингента на Перник, вместо родната полиция да хаби ресурс за това. По удобно място от това здраве му кажи. ДА АМА НЕ.

Добави коментар

Водещи новини