Британско училище забранява домашните

  • 07 юни 2013 16:17

  • 1548
  • 3
Британско училище забранява домашните
©

Британско държавно училище забранява домашните, за да имат учениците повече време за близките си, за спорт и за игра, предаде БТВ.

Всички 1100 ученици в колежа "Джейн Остин" в Норич ще трябва да подготвят уроците си, докато са в клас. Домашни няма да се дават нито за следващия ден, нито за уикенда. Учениците обаче ще стоят два часа повече в училището - до 17 ч.

Решението на училището е на фона на дебата във Великобритания за ползата от домашните. Темата се обсъжда и във Франция. Миналата година френският президент Франсоа Оланд призова да бъде сложен край на домашните в началните училища, защото за родителите това е начин децата им да се изявят.

Британското министерство на образованието се отказа от практиката да има нормативи колко време трябва да отделят децата за домашна подготовка в зависимост от възрастта им и остави на директорите да решават това. Много начални и основни училища вече намалиха домашните, за да не се притесняват децата и да имат време за спорт и за игра.

Колежът "Джейн Остин" е за деца на възраст от 11 до 18 години. Той ще бъде открит през септември 2014 г. в рамките на програмата за свободни училища, които са независими от местните власти и могат сами да определят продължителността на учебния ден, както и да променят програмата.

В него центърът на обучението ще е върху английския език, хуманитарните предмети и ранното изучаване на езици, включително и латински. Някои други такива училища вече имат по-дълъг учебен ден, като предлагат спорт, музика и извънкласни занимания.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1548 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
007

2014.01.04 | 21:44

3
NOV SVETOVEN RED-SLEDVA chipche za sledvashtgoto pokolenie...

2013.06.09 | 15:50

1
Шепа луди който си мислят.. че съществото наречено човек трябва да му се правят експерименти за забавление..Смърт за NWO!!
Matrial traa

2014.01.04 | 21:44

2
Милите дечица не са достатъчно тъпи за Англия, още трябва.

Добави коментар

Водещи новини