Обраха брата на Росен Плевнелиев

  • 06 юни 2013 21:31

  • 2995
  • 0
Обраха брата на Росен Плевнелиев
©

Дръзки крадци обраха дома на брата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното - Румен. Обирджии успели да се промъкнат в добре охранявания затворен комплекс “Резиденшъл парк”, и то на метри от къщата, където гардове на НСО пазят държавния глава. Сигнал за обира бил подаден в МВР на 4 юни вечерта. От столичната полиция потвърдиха, че има такъв случай, но отказаха подробности, съобщава "24 часа".

Според източниците ни от жилището на Румен Плевнелиев са били задигнати лаптопи, таблет и друга техника и ценности на семейството. По първоначални данни бандитите не са успели да намерят голяма сума пари, за която са предполагали, че може да е скрита в дома.

Затвореният комплекс, където живее президентът Плевнелиев, е една от най-добре пазените зони в столицата и затова криминалисти, а и столичани от района са изненадани от наглия обир. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и семейството му отказаха да се преместят в резиденция “Бояна” и останаха в дома си в затворения комплекс, построен от строителната фирма на президента.

В района денонощно за сигурността на първото семейство се грижи екип от най-добрите служители на НСО. Полицаи от 6-о РПУ и СДВР разследват случая. Проверява се и версия дали крадците не са искали да се вмъкнат и в дома на президента, както и дали не е замесен вътрешен човек от комплекса. “Резиденшъл парк” е в района на 6-о РПУ, където от години има най-много обири в столица според статистиката.

Братът на президента - Румен Плевнелиев, е на 54 г. Учил е в Русия и там се е оженил за рускиня, която по-късно починала. Има втори брак с 37-годишната Петя. Преди години Румен Плевнелиев имал автосервиз в кв. “Запад” в Благоевград, където живеел със семейството си. Плевнелиев-старши има двама синове. В Благоевград го познават като много добър компютърен специалист. От години живее в София, където е и постоянният му адрес. Преди 5-6 г. е заминал за Австрия, където развива бизнес, свързан с информационните технологии.

Последвайте канала на

2995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини