В Брюксел Цветан Цветанов събира подкрепа за ГЕРБ

  • 04 юни 2013 16:01

  • 5034
  • 30
В Брюксел Цветан Цветанов събира подкрепа за ГЕРБ
©

Есквътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е информирал германския евродепутат Михаел Галер за драстичните промени в България и политическата чистка, започнали от първия ден в МВР след поемането на властта от коалицията БСП, ДПС и националистите от "Атака".

Това е станало по време на разговори през втория ден от работното посещение на в Брюксел на зам.-председателя на ГЕРБ. Цветанов провежда серия от срещи с евродепутати от Групата на Европейската народна партия.

Той запознава събеседниците си с обстоятелствата около парламентарните избори у нас и актуалната политическа обстановка.

По думите му, изваждането на ГДБОП от структурите на МВР води до освобождаване от парламентарен контрол и отчетност пред обществото.

За Галер е очевидно, че новото българско правителство е на път да извърши безпрецедентен акт със смяната на системата в МВР. Той е силно притеснен, че предприетите реорганизации в спецслужбите у нас водят до възраждане на бившата Държавна сигурност и могат да застрашат не само сигурността на България, но и сигурността на целия Европейски съюз, посочват от ГЕРБ.

Зам.-председателят на Групата на ЕНП Манфред Вебер увери Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че е респектиран от успехите, постигнати в борбата срещу организираната престъпност при управлението на ГЕРБ и че изцяло го подкрепя.

"Видно е, че Тройната коалиция дойде на власт с манипулации и трикове. Сега управляващите се занимават с реваншизъм и чрез законодателните предложения в областта на сигурността явно подкрепят възстановяването на организираната престъпност на нивата отпреди 2009", отбеляза Вебер.

"Европа трябва да се замисли, дали да инвестира в региона, когато голяма част от европейските средства биха могли да попаднат в нечисти ръце, или да не бъдат използвани по предназначение", каза още германският евродепутат.

Френският евродепутат Вероник Матьо - координатор в комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, а така също и в комисията за организираната престъпност и прането на пари, е категорична, че не трябва да се допуска обезсмисляне на направеното досега в системата на сигурността. Според нея предприетите промени в МВР ще доведат до неефективност в контрола и борбата с организираната престъпност.

"Атакуват ви, защото имахте успех в тази борба и сега искат да ви унищожат политически. Оздравихте част от съдебната система, засилихте функционирането на ГДБОП в консултации с евроатлантитеческите партньори. Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа", подчерта Матьо.

И тримата евродепутати смятат за необходимо да бъдат информирани всички европейски институции и Венецианската комисия за случващото се, както и да се предизвика дебат в Европейския парламент. Те обещаха да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства.

Очаква се тази вечер зам.- шефът на ГЕРБ да се върне от Брюксел.

Припомняме, по неговите и на лидера Борисов думи, веднага след това той ще се откаже от депутатския си имунитет и прокуратурата ще може да повдигне обвинение срещу Цветанов по СРС гейт.

Непотвърдени информации сочат, че държавното обвинение може да поиска задържане под стража или сериозна сума за парична гаранция.

Последвайте канала на

5034 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Иван

2013.07.02 | 16:08

30
Баце Бойко президент,президент!
Българин

2013.06.05 | 12:03

6
Не, Бойка ще стане първа дама на президента на Южното крило на Софийския централен затвор !
-

2013.06.05 | 12:03

9
така -така започнаха вече намеците от европа че ще ни бъдат спреди парите-а другаря Сер-Гей от къде ще вземе след като и чичко Путим му е сърдит заради белене-глад иде другари голям глад и мор -
Недоволен

2013.07.02 | 16:08

29
За какви намеци ми говориш?Трима пухльовци /двама от ЕНП и една французойка/ решили да подкрепят "най-честният" министър от правителството на ГЕРБ.Първо ЕНП не е Съвета на Европа, за да говорим че има намеци трябва да има официално становище на Европейския съюз, а не приказки на вятъра.И второ - питам аз - в качеството на какъв Цветанов е в Брюксел?Вече не е министър, не е никакъв, какво търси там?Задайте си въпроса и може и да си отговорите сами - страх го е че трябва да отговаря за своеволията си и търси някой да го подкрепи за да не го осъдят.Никой - дори Европейския съюз не може да се меси във вътрешните работи на една суверенна държава особено когато става дума за доказан престъпник на държавна служба!
иванова

2013.06.05 | 12:00

5
защо си криеш името сигурно Борисов ти плаща.......

2013.07.02 | 16:08

28
hyi za gerb

2013.07.02 | 16:08

27
Във връзка със снощното изказване на лицето Tzv Tzv пред европейския парламент сезирам Главния Прокурор на РБ за извършено престъпление против републиката по чл. 98 / 1 от НК. Чл.98. (1) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
Doly 4ervenite prevruski..

2013.06.05 | 18:15

26
Добре бе изчакайте малко то ще си пролечи кой пав кой крив..Самоче простия български народ има навика да забравя бързо..Май забравихте какво бе при тройната коалиция и сега няма да е по-различно.После пак да не ревете че са ви го слажели културно отзат...

2013.06.05 | 12:07

15
Тоя да си дава по-скоро имунитета, че целият народ с нетърпение чакаме ефективна присъда. До колкото разбрах, е насрал гащите и не искал да си дава имунитета но щяло да се гласува в парламента така че си заминава скоро!
The Judge

2013.06.05 | 12:10

25
От името на целия народ ли говориш?
Коментирам снимката

2013.06.05 | 12:09

24
"Радвам се да стисна ръката на един бъдещ затворник!"

2013.06.05 | 12:09

23
hahah bokluka se snima v EC dobre Cvetanke shte go qdesh qko
Симпатизант на ГЕРБ

2013.06.05 | 12:09

22
Ало комунистите ,само на сън може да видите Цветанов в затвора! Даже и да бъде осъден колкото много искате, български съд може да му даде само условна присъда! Само че има да почакате до осъдителна присъда!
!!!!!!!!!!

2013.06.05 | 12:08

19
Дори и условна да е значи е виновен и е осъден. Пожелавам му го от все сърце,заслужава си го.Законите са за всички !

2013.06.05 | 12:08

21
АБЕ,ТОЯ БОКЛУК ОРЕВА СВЕТА,ТА ЧАК И В БРЮКСЕЛ ОТИДЕ ДА СЕ ЖАЛВА.............МНОГО МУ Е КЪСА ПАМЕТТА,ЗАБРАВИ ЛИ ТОЙ КАКВО ПРАВЕШЕ.ХАЙДЕ СЕГА,НА КОЛЕНЕ И В ПАНДЕЛАТА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини