Отвратителна болест по кожата дойде в България

  • 29 юли 2011 07:09

  • 28771
  • 8
Отвратителна болест по кожата дойде в България
©

Тайнствени паразити пълзят невидими по кожата, хапят я и на мястото започва нечовешки сърбеж. От разчесания обрив започват да излизат подобни на косъм влакънца, пише "168 часа".

В момента в света от мистериозната болест, срещу която медицината е безсилна страдат 15623 души. Повечето са американци, главно от Флорида, Калифорния и Тексас.

Името на загадъчната болест е толкова необикновено колкото и оплакванията на заболелите. Става известно като моргелонова болест или моргелоза, някои го класифицират като синдром. Обсебените от мистериозните симптоми стават популярни като моргелони.

Сред тях е музикантката Джони Мичъл, една от двете най-велики китаристки на всички времена, която обявява публично страданието си. Носителката на “Грами” казва: “Имам странно, нелечимо заболяване, което сякаш е дошло от Космоса... Разноцветни влакна излизат от кожата ми като гъби след дъжд...”.

Докторите са съгласни, че животът на заболелите е ад, но смятат, че не става дума за заразна болест на кожата, а че хората са за психиатър.

Мнението за новата болест на д-р Георги Джупанов, асистент в болница “Св. Наум” съвпада с това на 99% от колегите му психиатри. “В случая с тайнствения моргелонс виждаме типичен пример за една “модна болест”, която след проучване се оказва познато заболяване с невярна интерпретация.”

Доц. д-р Камена Вутова, паразитолог в националната болница по инфекциозни болести, казва, че за месец идват по няколко пациенти, които са убедени, че имат заразно заболяване. “Това са трудни пациенти, идват в рани, които сами са си направили от разчесване на видими само за тях ухапвания, носят материал за изследване, а гледан под микроскоп, той се оказва мъртви кожни клетки и власинки от възглавницата или дрехите”.

И д-р Вутова свързва морегелоните с паразитофобии. “Всеки има своя история, по-общото е, че повечето такива пациенти разполагат с много време. Често в усещанията си са се фиксирали безработни мъже и жени, домакини, самотно живеещи без ангажименти”, казва тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
28771 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
nqmam dumi

2016.10.18 | 14:46

7
абе ако си болен от нещо.. иди на преглед в чужбина, но НЕ И В БЪЛГАРИЯ, щото тука като не знаят от какво е си измислят някви неща и тва е ;) а после след месец, когато може би вече ще е късно, ще кажат, че не било от това ами от другото!
мноо проблемен

2016.10.18 | 14:46

8
тва се прай за пари нали и те имат гърла да хранят,същата работа и сас сервизите оставаш колата или ДВД-то или компа няма значение кво и ще измислат 30 проблема особено ако са та видели че милееш за тва дет е за ремонт мен ма е страх да оставам вече квото и да било кадето и да било чета си в нета и си го оправам сам.След месеци четене в нета оня ден сам си открих проблема на колата ми принуден бях щот сервиза иска 40 лева само за дигностика а тия пари не ги изкарвам с магия а с труд и пот на челото

2016.10.18 | 14:46

6
Поредния американски "принос" към човечеството. След СПИН-а, свинския грип и др.
ьь

2016.10.05 | 03:43

5
Към №2.Много грешен правопис,бе човече?!Ти неграмотев ли си или се подиграваш с читателите?...Значи първо си се подиграл с Егото си!
dedo mi ot kaspi4an

2013.11.23 | 14:18

4
tva e owasna bolast
до 5 тъпанар

2013.11.23 | 14:18

3
абе простак, Америка не е виновна че си простак бе, паразит. гнида
hackmomo

2013.11.23 | 14:18

1
5 e прав. Това е проект на Пентагона, а зад него стоят най-богатите евреи на света. "Паразит" и "гнида" са тези които живеят в илюзии!
иван

2013.11.23 | 14:18

2
България е една от най-силните държави в еРепублик - толкова силна, че предизвиква завистта на някои от съседите си, които се съюзиха за да ни заличат!В момента България води тежка война с ТУРЦИЯ,която много трудно удържаме..Ела, регистрирай се - ХОРАТА са най-ценният ресурс!!!" Можете да се регистрирате от http://www.erepublik.com/en/referrer/Tonny92

Добави коментар

Водещи новини