Готвят нова приватизация на ВМЗ-Сопот

  • 03 юни 2013 07:46

  • 1876
  • 3
Готвят нова приватизация на ВМЗ-Сопот
©

Още в първия ден се заех с ВМЗ Сопот, обсъдих ситуацията със синдикатите. Това заяви пред БТВ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Дружеството има задължения от 170 млн. лв., всички активи са заложени за обезпечение на кредиторите, припомни министъра.

В момента се работи по дългосрочен вариант, който включва приватизация на дружеството, но със задължително силна социална програма. Пръвата процедура се провали, защото единствения купувач не внесе необходимата сума. До 10 дни ще има конкретни действия, гарантира Стойнев.

„ВМЗ-Сопот няма никакви оборотни пари. Личното ми мнение е, че може да се отпусне фирмен кредит от друга държавна компания и така да се закрепи положението, но окончателното решение ще се вземе от МС. Това обаче няма да реши проблема пред завода“, категоричен е Стойнев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1876 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
33

2013.06.09 | 12:56

3
Бъдете спокойни СОПОТ !!!Сигурно на помощ ще дойде и иван костов!!!Така ще преватизират завода,че няма да го познаете!!! Няма да останат нито стендове,нито празни корпуси.......нито кермидка и следа от всичко!!!Ще остане един ГѝОЛ!!!!Бъдете спокойни!!ПАЖИВЕМ УВИДИМ!!!
Mihail Marinov

2013.06.09 | 12:55

2
Аз , не вярвам в това правителство! комунист , това е диагноза !
МИСЛЕТЕ !!!!!

2013.06.08 | 14:01

1
Бива ви за политически агитатор-но през 70-те години.Точно тези години с/у който пръхтите.Ако дядо ти се е бръснал със сатъра,нима и ти ли се бръснеш с него?Наивно е да се мисли,че икономиката и вноса(съответно износа).щяха да бъдат на равнище 1980 г.Капитала търси реализация на производството си,както и реинвестиране навсякъде-за него няма политики.По ярък и точен пример от Китай няма.Истината е,че при нас модела беше обърнат с главата надолу.Факт,който мултиплицира негативните решения,превръщайки ни от една доста добра икономика(има безспорни данни на Евростат и Световна банка,който не са комунистически),в държава на ишлеме.Посочете една доразвита и подобрена част от предишната ни индустрия-няма.Няма и да има.Защото мулткомпаниите е премахнаха с помощта на угодливи предатели,срещу 30 сребърника.Или мислите,че примери като: "Дунавска Коприна"-(втори по мощност и технология в Европа).Нефтохим-Бургас; Соди-Девня( 4-ти в света за тежки торове),подарени на "Солвей"-(най-голямият ни конкурент,преди това).Електрокари и мотокари"-(един от двата световни лидера,износител в цял свят).Тотално и умишлено прекратен и съсипан проект-"Червена могила-Радомир"-завод за призводство на заводи,без аналог в Европа,с най-новите,доставени и не-пуснати уникални технологии на "КРУП" ,"ТИСЕН",нарязани на скраб или "подарени" навън,за без пари.Само този комплекс,щеше а подсигури над 20 хиляди раб.места за технически и инженерен състав(отделно съпътстващи производства).Комлекс "Вида-Видин,авто гуми и изкуствени влакна,ВПК-огромна,мощна промишленост,носеща милиарди валута и още и още...Само индустриалните предприятия,закрити и унищожени са на 2000.Е,какво да очакваме.Корпорациите държащи световната икономика да ни позволят независима и отново възстановена промишленост и индустрия?-Наивитет,граничещ с простотия.

Добави коментар

Водещи новини