Йовчев: Трябва да се инвестира в елитния спорт

  • 03 юни 2013 07:41

  • 1027
  • 0
Йовчев: Трябва да се инвестира в елитния спорт
©

Служебното правителство предприе много мерки за подобряване на ситуацията в спорта. Трябва да има приемственост на тази политика и сега. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Йордан Йовчев, зам.-министър на младежта и спорта.

В ресорното министерство има много специалисти, които работят в него от 20 години. Те са били във всякакви правителства и могат да дадат много на спорта. Екипът трябва да е много силен, защото спортът е доста специфична сфера, подчерта шампионът.

Спорт за високи постижения и масовост в обществото - това ще се търси от нас. Трябва да има повече и по-добри бази. Питаме се защо ги няма кадрите, а хората нямат добри условия за тренировки, обяви Йовчев. Децата трябва да се накарат да обичат спорта, в училище да придобиват познания за него. Но е нужно и да се осигури добра база, категоричен бе той.

Моето желание е да се инвестира в елитния спорт. Спортът се движи от федерации и клубове, а министерството ги подпомага, затова трябва да има пряк контакт между тях, а ние да осъществяваме контрола, допълни зам.-министърът.

Ние ще работим за спорта и се надявам да направим нещо по-добро за него. Ако вътрешното ми чувство ми подскаже, че не се справям, ще съм първият, който ще си тръгне, но няма да се отказваме лесно, заключи той.

Последвайте канала на

1027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини