Опра Уинфри стана доктор (галерия)

  • 31 май 2013 15:20

  • 1099
  • 0
Опра Уинфри стана доктор (галерия)
© Getty Images

Телевизионната водеща, предприемач и филантроп Опра Уинфри получи почетна докторска степен от Харвардския университет. Уинфри облече традиционните академични тога и шапка, за да приеме званието "доктор по право", предаде БТА.

"О, Боже, аз съм в Харвард. Не са много момичета от провинциалния Мисисипи, успели да си проправят път до тук", сподели 59-годишната Опра Уинфри в речта си пред студентите.

Влиятелната дама използва проблемите със собствената си телевизия OWN, определена от медиите като провал, за да вдъхнови завършващите. Уинфри заяви, че съвременните млади хора разполагат с повече средства и възможности за утвърждаване, отколкото което и да е друго поколение в историята.

"Препятствията са неизбежни, но не са постоянни. Искам да запомните едно - няма такова нещо като провал. Неуспехът е само начин, по който животът ни придвижва в друга посока. Говоря пред вас в момент, когато не се радвам на успех. Тук съм, за да ви кажа - учете се от всяка грешка, защото опитът, трудностите и особено грешките ни дават възможност да надскочим себе си и да очертаем следващия си ход", заяви Опра Уинфри.

Опра в тога можете да видите ТУК!
 

Последвайте канала на

1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини