Пращат по спешност в болничен директорка заради бунт на ученици

  • 30 май 2013 06:13

  • 1877
  • 1
Пращат по спешност в болничен директорка заради бунт на ученици
©

Директорът на Професионалната техническа гимназия в Сандански Вера Влахова излезе по спешност в болничен. Три дни няма да е на работа, след като във вторник се стигна до сериозно напрежение в учебното заведение.

Според шефа на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов вчера е имало нормален учебен процес и учебната година ще завърши. Влахова връчила заповед за уволнение на учителката по биология Лидия Дончева във вторник. Преподавателката е и председател на стачния комитет, който иска от няколко месеца оставката на директорката.

Учениците били много ядосани от уволнението на учителката и се струпали пред кабинета на директорката, където си разменили остри реплики, а тя извикала полиция. Решение за отстраняване на школската шефка може да вземе само образователният министър. По непотвърдена информация двама преподаватели се хванали за гушите в спор „за" и „против" школската директорка, но подаден сигнал до полицията няма.

Педагозите обвиняват директора Вера Влахова в некомпетентност и злоупотреби с държавни средства. Те се разбунтуваха в началото на месец април. Според нея обаче обвиненията са неоснователни и в разрез с Кодекса на труда. Извършени са десетки проверки от експерти от образователния инспекторат. Очаква се Министерството на образованието да се произнесе по казуса.

Последвайте канала на

Novini.bg
1877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.08 | 09:12

1
Трябваше да покажете първия етаж на гимназията с решетки като затвор. Директорките подред са откачени стари чанти.

Добави коментар

Водещи новини