Протест пред НС (обновена)

  • 29 май 2013 08:55

  • 1672
  • 1
Протест пред НС (обновена)
©

20 души излязоха на протест пред Народното събрание преди началото на пленарното заседание, на което ще бъде гласуван кабинетът на Пламен Орешарски.

20 души застанаха пред паметника "Цар Освободител", като това място им го посочиха от полицията. Те носят плакати, на които пише: "Касиране на изборите", "Не на политическия Фракенщайн БСП ДПС и Атака" и "Не искаме правителство на енергийната мафия. Те заявиха, че са се организирали във фейсбук, от предишни протести. Подчертаха, че не са от никаква организация и са против правителството, което трябва да бъде гласувано. Недоволството им от новия кабинет е и заради АЕЦ "Белене", и заради обучението на майчин език, и заради други неща. Има засилено полицейско присъствие. Депутатите и гостите на пленарното заседание влизат през главния вход, както и през задния вход, но десетината протестиращи заявиха, че ще стоят отпред, за да ги виждат всички.

Според събралите се хора вотът на парламентарните избори е манипулиран и не искат с български пари да се плаща обучение на турски език. Протестиращите ще останат пред Народното събрание, докато не се гласува правителството. Пред сградата на Народното събрание има засилено полицейско присъствие.

Последвайте канала на

1672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.29 | 23:47

1
долу тъпи комунисти и народопредатели

Добави коментар

Водещи новини