КНСБ с предложения към новото правителство

  • 27 май 2013 17:39

  • 1575
  • 1
КНСБ с предложения към новото правителство
©

"КНСБ сме връчили на новия кабинет доста предложения за социални мерки", заяви вицепрезидентът на КНСБ с ресор „Икономическа и подоходна политика" Николай Ненков.

"Специално за тази година това са увеличаване на минималната работна заплата от 340 лева, увеличаване на годишната квота за ваучери за работническо хранене от сегашните 160 милиона лева на 240 милиона лева, въвеждане на необлагаем минимум върху облагането на доходите в размер на минимална за страната работна заплата и повишаване на осигурителния таван от сегашните 2 200 на 2 500 лева", допълни Ненков. Той посочи и още едно предложение на КНСБ, което е за увеличаването на хората, които ще получават енергийни помощи за новия отоплителен сезон от сегашните 350 киловат/час на 500 киловат/час.

Специално за предложението за майчинските, Ненков допълни, че то е за увеличаване от 1 юли на обезщетението за отглеждане на малко дете до две годишна възраст на 310 лева. По думите, му средствата за тази помощ могат да се открият, след като се прегледа и се направи актуализация на бюджета. „А от догодина за другите мерки сме предложи данък финансови транзакции, увеличаване на данък върху дивидента", каза още Николай Ненков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.28 | 15:27

1
Какви 340 лева-коя сметка да платим първо.Една стачка не сте организирали ,чудя се на хората които ви плащат членски внос-нещастници.

Добави коментар

Водещи новини